9.2 / 10 1836 reviews 

Hoe kies je de perfecte bank voor jouw woonruimte?

3 min. te lezen

Terug

Wil jij binnenkort een nieuw bankstel kopen? Dan wil je natuurlijk dat deze perfect past in jouw woonkamer. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bank om te voorkomen dat je een miskoop doet? Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van de juiste bank voor jouw woonruimte. In deze blog zullen we deze factoren bespreken en je een aantal tips geven. Lees snel verder! 

 

Grootte van de ruimte 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat een bank goed in jouw woonruimte past. De grootte van de bank is belangrijk maar je moet ook rekening houden met de juiste verhoudingen. Je wilt niet dat je woonruimte er klein  en te krap uit gaat zien of juist heel kaal en leeg oogt. 

Grote ruimte

Heb je een grote ruimte? Dan kun je gaan voor een comfortabele hoekbank of een loungebank. Een loungebank is eigenlijk een rechte bank met aan één kant een lounge gedeelte zonder rugleuning, deze is voornamelijk bedoeld om heerlijk achterover te liggen. Een hoekbank heeft daarentegen aan beide kanten een rugleuning, waardoor je aan beide kanten van de bank kunt zitten. 

Als je een groot gezin hebt of vaak gasten over de vloer ontvangt dan kun je ook een u-bank overwegen. Een u-bank biedt extra veel ruimte en is meestal uitgerust met een hoek aan één kan en een lounge gedeelte aan de andere kant.  

Kleine ruimte

Heb je een kleinere ruimte? Dan kan het wat lastiger zijn om het juiste formaat bankstel te vinden, maar er zijn zeker voldoende opties. Het is natuurlijk van belang dat de bank niet de hele ruimte opneemt en dat er voldoende vrije ruimte overblijft rondom het bankstel. Je kunt in dit geval gaan voor een rechte 2-zits of 3-zits bank. Combineer deze met een losse hocker, waardoor je een soort loungebank creëert. Een groot voordeel van deze combinatie is dat je de hocker gemakkelijk kunt verplaatsen.  

Er zijn ook compacte loungebanken en hoekbanken met een mini lounge of hoek gedeelte. Zoals eerder benoemd heeft een hoekbank aan beide kanten een rugleuning, hiermee kun je gemakkelijk een scheiding creëren in jouw ruimte. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld in een studio woont en de ruimte wilt opsplitsen. 

De uitstraling van de bank 

Na dat je de grootte van jouw nieuwe bank hebt bepaald, kun je verder naar de volgende stap: de uitstraling van de bank. De bank moet natuurlijk goed passen in jouw bestaande interieurstijl. 

Wil je jouw woonkamer een moderne en strakke uitstraling geven of juist een stoere en donkere look? 

In een moderne woonstijl zal een strak vormgegeven bank op hoge poten erg goed passen. Als je jouw ruimte en stoere look wilt geven, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lederen bank in een donkere tint. Wil je een warme en cosy sfeer? Dan is een bank in een zachte stof en een neutrale kleur zoals beige een goed idee. Bij ons kunt u kiezen uit verschillende soorten stof, leer en kunstleer in een tal van verschillende kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Andere factoren 

Natuurlijk zijn er naast deze basis factoren, ook een hoop andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een bank. Wil je bijvoorbeeld extra steun bij de bank om zo ontspannen mogelijk te kunnen relaxen? Dan heb je ook de mogelijkheid om te kiezen uit relaxbanken. Dit zijn banken met een extra relaxfunctie aan één of meerdere zitplekken van de bank. Mocht je op zoek zijn naar een bank met een extra verlengstuk dan kunnen wij een bank met een hocker aanbevelen. De hocker is multifunctioneel in dat het gebruikt kan worden als extra zit plek, als tafel of als verlengstuk waar je lekker languit op kunt bijkomen.

Het vinden van de juiste bank kan een flinke zoektocht zijn. Uiteindelijk heeft iedereen eigen factoren die hij of zij belangrijk vindt, maar hopelijk zullen deze tips je een duwtje in de juiste richting geven. 

Publicatiedatum 30/09/2022