9.3 / 10 1758 reviews 

Hoe kies je de perfecte fauteuil voor jouw interieur?

3 min. te lezen

Terug

Alle woonkamers zijn voorzien van een bank, wat de stijl van je interieur ook is. Vaak is er in het zitgedeelte van je woonkamer toch nog een plekje over voor een fauteuil. Om heerlijk in onderuit te zakken bij het kijken van je favoriete serie, of om de krant of een goed boek in te lezen. Kies je voor een fauteuil met uitklapbaar voetenbankje? Dan loop je zelfs het risico dat je een extra slaapplek gecreëerd hebt, al dan niet bewust. Een fauteuil past in ieder interieur. Maar hoe kies je de perfecte fauteuil die past bij jouw woonstijl? We geven je graag wat tips in dit artikel.

Fauteuils in alle soorten en maten

Stoelen zijn er in alle soorten, vormen, kleuren en maten. Welk soort fauteuil past het best bij jouw interieur? Je doet er goed aan om een fauteuil uit te zoeken die past bij je bank (of banken). Heb je bijvoorbeeld een fluwelen bank? Dan zal een fluwelen fauteuil mooi in het geheel passen. Wil je toch liever een beetje buiten de lijntjes kleuren? Dan kan een contrasterende kleur of stof juist ook heel goed uitpakken! Je kunt er ook voor kiezen om er dan op een andere manier voor te zorgen dat de fauteuil toch goed gestyled is bij de bank. Zo kun je bijvoorbeeld de details op elkaar afstemmen. Heeft jouw bank zwarte houten poten? Kies dan ook voor een fauteuil met zwart houten poten.

Industrieel interieur?

Heeft jouw woning een industrieel of modern interieur? Dan zal een leren fauteuil goed tot zijn recht komen. Een leren fauteuil heeft een bepaalde klasse, oftewel een chique uitstraling. Het nadeel van leer is dat het vaak eerst even koud is wanneer je erop gaat zitten, maar het warmt gelukkig ook lekker snel op. Leren fauteuils zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee. Bijkomend voordeel: het is natuurlijk ook super makkelijk schoon te maken.

Bohemian interieur?

In een bohemian of landelijk interieur, waar lichte kleuren en zachte stoffen de overhand hebben, past een stoffen fauteuil beter. Ga in dat geval voor een lichte kleur zoals wit of beige in combinatie met riet, rotan en houten elementen in de rest van je woonkamer. Een stoffen fauteuil is lekker zacht en daardoor automatisch comfortabel. Wil je een beetje uit de bres springen en wat kleur aanbrengen in je interieur? Kies dan voor een relaxte fauteuil in een zachte pasteltint. Van stof, of van fluweel. Leg een gezellig kussentje met een leuke print in de stoel et voilà!

Onderuitgezakt en helemaal ontspannen

We hebben het natuurlijk over een relaxfauteuil. De stoel die eigenlijk alleen bij het aanzicht al gelijk uitnodigt om plaats te nemen. Een ergonomisch hoogstandje, met of zonder elektrisch bedienbare voetsteun en ligstand. Gegarandeerd comfort! Het zou zomaar eens kunnen dat je je favoriete plek in de hoek van de bank omruilt voor de relaxfauteuil. Dat wordt vechten om de nieuwe beste plek voor de tv. Het grootste risico wanneer je een relaxfauteuil aanschaft? Mocht je ’s avonds ‘per ongeluk’ met de beentjes omhoog in slaap gedommeld zijn tijdens het zappen, wordt het wel héél moeilijk om de fauteuil te verruilen voor je bed. We hebben je gewaarschuwd!

Proefzitten in de winkel

Online inspiratie opdoen is fantastisch, maar we kunnen ons voorstellen dat het kopen van een fauteuil via internet nogal spannend is. Want hoe zal de kleur eruitzien wanneer de fauteuil daadwerkelijk in jouw woonkamer staat? En het belangrijkst: zit de fauteuil wel lekker? Daarom raden wij aan om, voordat je jouw nieuwe fauteuil aanschaft, eerst in een winkel te gaan proefzitten. Gewoon op de ouderwetse manier, want we gaan heus wel mee met de tijd, maar niet álles hoeft online. 

Publicatiedatum 02/05/2023