9.2 / 10 1806 reviews 

Hoe kun je een geweldige speelkamer creëren in je huis?

2 min. te lezen

Terug

Als jij ervan houdt om games te spelen dan is het natuurlijk hartstikke leuk om daar een speciale kamer voor te hebben in huis. Je zult dan wel diverse producten aan moeten schaffen. Zo is een ergonomische bureaustoel geen overbodige luxe, net zoals een verstelbaar bureau en een UTP netwerkkabel. 

Pooltafel

Prijzig, dat zijn ze zeker, maar pooltafels kunnen een kamer meteen naar een hoger niveau tillen. Zelfs als je het gewoon ergens als een kelder plaatst, krijgt de hele ruimte een upgrade. En die oude kelder is dan ineens niet eens meer een oude keldernaast kun je ook andere spellen plaatsen in deze ruimte natuurlijk. In dit artikel kun je een paar tips vinden waarmee jij een geweldige speelkamer kunt creëren in je huis, wat zowel voor jou als voor je kinderen en vrienden leuk zal zijn.

Binnenschommel

Als je niet genoeg ruimte hebt om een glijbaan te bouwen in de kamer, kies dan voor een binnenschommel. Het zal de speelkamer persoonlijker en unieker maken. Bovendien is de schommel sowieso altijd onze eerste stop in het park. En als je kinderen een schommel hebben om te oefenen met het trainen van hun benen, kun je achterover leunen en ontspannen in de speeltuin in plaats van ze te duwen. Hierbij moet je natuurlijk wel kiezen voor een schommel die past bij de rest van het interieur van de speelkamer. 

Flipperkast

De schommel is mogelijk wat leuker voor de kids, maar natuurlijk moet je zelf ook kunnen genieten van de speelkamer. Door een flipperkast te kopen zul je hier zeker voor zorgen. Het is hierbij natuurlijk mogelijk om daadwerkelijk zo’n groot exemplaar aan te schaffen, maar je kunt ook kleinere flipperkasten aanschaffen. Deze modellen kun je juist op een tafeltje neerzetten bijvoorbeeld. Hierdoor zullen ze minder ruimte innemen, terwijl ze ook eenvoudiger op te bergen zijn. Alsnog zijn ze hartstikke leuk om te spelen!

Het wordt dan direct een biljartkamer, waardoor het automatisch een stuk chiquer klinkt. Natuurlijk hoort een pooltafel in een speelkamer, zo simpel is het nou eenmaal.

Projector

Installeer een projector voor filmavonden en videogames in de speelkamer. In combinatie met verhoogde meubels kan het ook dienst doen als familie- of woonkamer, al is het natuurlijk wel een stuk groter dan een normale televisie. Met een projector kun je wel de hele familie of vriendengroep uitnodigen om een leuke, nieuwe film samen te kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Zo heb je alle ingrediënten voor een geweldige avond!

Pingpongtafel

Tafeltennis heeft een vergelijkbare visuele aantrekkingskracht als een pooltafel, maar het is veel gemakkelijker te onderhouden en te verplaatsen. Om nog maar te zwijgen, het is een stuk betaalbaarder en komt goed van pas tijdens bierpongtoernooien met de rest van je vriendengroep. Daarnaast ben je tijdens het pingpongen natuurlijk ook een stuk sportiever bezig dan tijdens het biljarten. Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte hebt, want je wilt uiteraard niet iets kapot maken tijdens de wedstrijd

Publicatiedatum 09/07/2021