9.2 / 10 1808 reviews 

Hoe kun je een haard kopen anno 2021?

2 min. te lezen

Terug

De kogel is door de kerk; er komt een sfeervolle haard in huis te staan. Gedurende de koude winterdagen heerlijk samen genieten van het knapperende vuur en de warmte van de nieuwe haard. Het idee verzinnen is de eerste stap die je neemt, vervolgens dienen er nog vervolgstappen gemaakt worden waarbij keuze gemaakt moeten worden. Een haard kopen vraagt om een serieuze investering. Er zijn vele soorten en varianten te vinden. Aan de hand van de tips die wij jou bieden weet je precies waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen voor een haard in huis.

Ga op zoek naar inspiratie

Voordat je een aankoop doet wil je eerst onderzoeken wat voor haard je eigenlijk mooi en functioneel vindt. Er is namelijk voldoende aanbod om aan ieders wensen of eisen te voldoen, de vraag hierbij is, wat zoek jij. Probeer eerst een budget te creëren om zodoende een grens te vinden. Ga voor inspiratie op zoek naar tijdschriften over haarden, wonen en lifestyle en bewaar de pagina’s die jouw het meeste aanspreken. Vergeet het internet natuurlijk niet raad te plegen. Hier vindt je vele aanbieders van haarden die voor inspiratie zorgen. Social media, Pinterest, YouTube of andere kanalen kunnen je ook voorzien van video’s, foto’s, reviews, gebruikerservaringen etc. Dankzij internet marketing bureaus die de linkbuilding uitbesteden van vele ,website eigenaren weet de online wereld jouw heel eenvoudig te vinden via de zoekmachine zoals Google. Dit maakt het voor jouw uiterst eenvoudig om inspiratie op te doen over jouw toekomstige haard. Beslis wat voor haard het moet worden. Gas, hout, elektrisch of pellets zijn allerlei verschillende soorten brandstoffen waarop de haard kan branden waarbij ieder type haard weer andere eigenschappen en eisen heeft.

Bepaal de locatie van de haard

Een haard is er in vele varianten en uitvoeringen te vinden die overal in de woning geplaatst kan worden. Vrijstaand in de woonkamer, zwevend boven de terrasvloer of ingebouwd in een muur, op de slaapkamer, in de badkamer, in de keuken of buiten in de tuin. 

Ga om tafel met dealers

Indien alle wensen duidelijk zijn voor jezelf wordt het tijd om deze kenbaar te maken aan degene die de haarden aanbieden oftewel de dealer, groothandel, handelaar of online verkoper. Het gevaarlijke bij het online kopen is hierbij wel dat het niet om een product als een mobiele airco kopen gaat. Een haard kopen doe je door deze eerst te zien, te voelen en eventueel in een showroom te proberen en ervaren. Neem hierbij jouw inspiratiemateriaal mee en vergeet hierbij niet bouwtekeningen, foto’s of schetsen van jouw woning mee te nemen. De adviseur of dealer kan aan de hand van deze info, jouw inspiratie en zijn kennis en ervaring jouw een passend advies aanbieden. Loop rustig eens door de showroom om verschillende opstellingen en uitvoeringen in de praktijk te zien. Laat je inspireren en verkrijg een voorstelling van hoe het er in jouw woning uit kan komen te zien. 

Publicatiedatum 22/12/2021