9.2 / 10 1824 reviews 

Hoe kun je geld besparen bij het kopen van een bank? 

2 min. te lezen

Terug

Het kan spannend zijn om een nieuwe bank te kopen. Het is immers een grote aankoop waar je hopelijk jaren van zult genieten in je woning. De bank is bovendien vaak de plek waar velen van ons de meeste tijd doorbrengen met ontspannen en socializen wanneer we thuis zijn. Daarom is het essentieel om een exemplaar aan te schaffen dat perfect is voor in je huis. De kans is groot dat de prijs van de bank hierbij een rol speelt. Om geld te besparen bij deze aankoop kun je de volgende tips gebruiken. 

Let op de uitverkoop

Het spreekt voor zich dat een bank niet goedkoop is, daarom alleen al is het om verstandig om te letten op de uitverkoop als je een nieuw model wil kopen. Hiervoor kun je bij alle verkopers van banken kijken, al moet je dan natuurlijk niet een voorkeur hebben voor een bepaald merk. Als dit wel het geval is dan zul je dus puur naar deze fabrikant kijken om een bank in de uitverkoop aan te schaffen. Met een beetje geluk kun je dan een kleine hoekbank kopen die goedkoper is dan normaal door de fijne korting. 

Vergelijk online

In het tijdperk van internetwinkelen en impulsaankopen kan het gemakkelijk zijn om het belang van winkelen te vergeten. Als het om je bank gaat, is het altijd de moeite waard om in verschillende winkels naar hetzelfde model te zoeken. In sommige gevallen wordt de prijs bepaald door de fabrikant. Dit is echter niet altijd het geval. Door rond te shoppen, zowel online als in de winkel, krijg je een idee van waar de beste prijs is. Je kunt misschien zelfs een prijsmatch met één winkel uitwerken als ze daarvoor openstaan, al is dit helaas niet altijd mogelijk. 

Vraag naar korting

Sommige winkels hanteren dus verschillende prijzen voor dezelfde bank, wat ervoor zorgt dat er soms een beetje onderhandelingsruimte is als het gaat om je aankoop. Als je rechtstreeks met een onafhankelijke fabrikant werkt, is dit misschien gemakkelijker dan met een meubel- of warenhuis, maar ook hier is het niet helemaal uitgesloten. Bij sommige winkels die banken verkopen, kunnen werknemers soms toch nog bevoegd zijn om korting te geven op het product. Het is dus altijd de moeite waard om te vragen, omdat je nooit weet wat het resultaat zal zijn. Niet geschoten is immers altijd mis! 

Ga voor tweedehands

Daarnaast kun je als je geld wilt besparen bij het kopen van een bank er ook voor kiezen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Je kunt hiervoor online zoeken, er zijn immers verschillende sites waarop tweedehands producten te koop aangeboden worden. Hierbij kun je uiteraard denken aan Marktplaats, maar ook Facebook Marketplace is hier zeer geschikt voor. Daarnaast kun je een tweedehands bank ook nog kopen in een tweedehands winkel. Zoek op het internet of er bij jou in de buurt zulke kringloopwinkels zijn. Met een beetje geluk zul je dan een geschikte tweedehands bank vinden. 

Publicatiedatum 15/06/2022