9.2 / 10 1816 reviews 

Hoe kun je je nieuwe keuken inrichten en decoreren om een gezellige sfeer te creëren?

2 min. te lezen

Terug

De sleutels ontvangen van je nieuwe woning? Van harte gefeliciteerd! Een nieuwe woning betekent natuurlijk ook een nieuwe keuken. Alle dozen met servies, pannen, bestek, kookboeken en ander keukengerei zijn uitgepakt. Alles heeft een nieuwe plek gekregen in je keukenkastjes of op het aanrecht, maar je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe keuken sfeervol is. Hoe kleed je je keuken aan om een gezellige sfeer te creëren? Wij helpen je graag een stukje op weg in dit artikel, zodat jouw keuken een plek is waar je graag bent. We brengen ten slotte veel tijd door in de keuken om de lekkerste gerechten te bereiden.

Past de huidige keuken niet helemaal in jouw straatje?

Dan begin je misschien, voordat je aan de slag gaat met het inrichten, met het uitzoeken van een nieuwe keuken. Zo begin je echt helemaal fris in jouw nieuwe woning. Maar help, er is zoveel keus! Een landelijke keuken met veel hout en details zoals handgreepjes en randlijsten zoals je die in ouderwetse boerderijen nog ziet is enorm populair en ontzettend sfeervol. Maar misschien past een moderne, strak afgewerkte keuken met greeploze kasten en lades wel veel beter bij de rest van jouw interieur. Onze tip als je toch voor een volledig nieuwe keuken kiest? Laat een keuken op maat maken! Dan ben je ervan verzekerd dat de keuken op alle fronten perfect bij je past.

Het aanbrengen van decoratie in de keuken

De meeste keukens zitten in een gedeelte van het huis waar veel licht naar binnen valt. Via een raam, een strook glas aan de bovenkant of misschien heeft jouw woning wel een keuken met openslaande tuindeuren om binnen met buiten te verbinden. Dat maakt van de keuken een perfecte plek voor planten en bloemen. Daar hebben we gelijk de eerste sfeermakers te pakken, want wie wordt er nu niet blij van een beetje groen? Extra leuk op een plek waar natuurlijk ook gekookt wordt: eetbare planten en kruiden! Een rekje met verse peterselie, bieslook, koriander en basilicum ziet er niet alleen heel gezellig uit, het geeft ook nog eens een extra geursensatie aan je keuken. Behalve planten mogen kookboeken uiteraard ook niet ontbreken in de keuken. Op een plankje aan de wand, in de vensterbank, of in een speciale houder zodat jouw favoriete recept altijd voor je klaarstaat. Wij wensen je veel plezier met het inrichten van jouw nieuwe keuken, en eet smakelijk!

Publicatiedatum 06/03/2023