9.2 / 10 1821 reviews 

Hoe laat je je huis achter voor een vakantie?

2 min. te lezen

Terug

De vakantie komt snel in zicht. Je bent al aan het nadenken over welke kleding je meeneemt, haalt nog wat laatste benodigdheden en doet de laatste voorbereidingen, zoals een auto huren. Vergeet je niet om het huis netjes achter te laten? In dit artikel lees je tips en tricks voor het goed achterlaten van je huis. 

Inbraakpreventie

Met een gerust hart je huis achterlaten, zonder na te hoeven denken over bijvoorbeeld inbraak. Dat wil je natuurlijk. Je kunt verschillende maatregelen nemen tegen inbraak. Denk bijvoorbeeld aan een camera ophangen, of de bewegingsmelder van de videodeurbel aanzetten. Het inlichten van de buren dat je op vakantie gaat is in veel gevallen ook een optie, zodat ze een beetje op kunnen letten. 

Laat je huis achter alsof het nog bewoond wordt. Vaak hebben mensen de neiging om het helemaal opgeruimd achter te laten. Je kunt bijvoorbeeld wat kopjes op de salontafel zetten of een boek open op tafel laten liggen. Je kunt ook met smart home producten zorgen dat het lijkt alsof het huis bewoond wordt. Zet ’s avonds de lamp eens aan, of doe een muziekje aan. Zo voorkom je dat dieven weten dat je niet thuis bent. Wat ook een goed advies is: deel niet met vreemden op social media dat je weg bent. Of dat je gaat auto huren alicante airport. Zet berichten niet op openbaar, maar alleen voor vrienden. 

Zorg voor een schoon huis

Een schoon en fris huis is niet hetzelfde als een opgeruimd huis. Je mag je huis best een flinke schoonmaakbeurt geven. Meest belangrijke is om producten die kunnen bederven op te eten, zodat ze niet de koelkast uitlopen wanneer je weg bent. Ook is het belangrijk om geen etenswaren op bijvoorbeeld het aanrecht te laten liggen. Thuiskomen van vakantie in een bende vindt niemand leuk. Laat het daarom netjes achter.

Zorg ook voor een schoon en fris bed, want na een lange reis heb je geen zin om je bed nog te verschonen. Hang het dekbed bijvoorbeeld over een deur, zodat het lekker blijft luchten. Over luchten gesproken: laat het huis voordat je op reis gaat goed luchten en zet de roosters waar dat kan open. Zo krijg je geen muffe geur in huis. 

Denk na over de planten

Hoewel er op vakantie niet veel leven in huis is, hebben je planten wel water nodig. Doe dit bijvoorbeeld met een PET-fles, waarbij je gaatjes in de dop prikt. Vul de fles met water en zet de fles over de kop in de plantenpot. Je kunt ook vragen aan bekenden om op de planten te passen, of je brengt de planten weg te logeren. 

Met buitenplanten kun je gokken op een regenbuitje, maar je kunt ook een waterbesproeiingssysteem aanschaffen. Deze kun je met een timer heel gemakkelijk regelen. Zo kun je met een gerust hart een auto huren bonaire. Je laat je huis netjes achter, draagt zorg voor de planten en voorkomt inbraak. Fijne vakantie!

Publicatiedatum 21/07/2022