9.2 / 10 1825 reviews 

Hoe richt je een babykamer in?

2 min. te lezen

Terug

De kleine baby is eindelijk op komst. Dit is een prachtige tijd waar je als ouders ontzettend van geniet. Maar toch kan dit ook een stressvolle periode zijn. Er moet veel worden voorbereid voordat je klaar bent om de baby te verwelkomen. Bijvoorbeeld het inrichten van de babykamer en het kopen van babykleding.

Het kiezen van de meubels

Voordat je de babykamer gaat inrichten is het belangrijk om voor ogen te hebben welke meubels je graag in de kamer wilt zetten. Je zal moeten zorgen voor een wiegje, een commode, opbergkasten en een kledingkast. Wat ook ontzettend leuk kan zijn is een makkelijke stoel. Hier kun je je baby ’s nachts borstvoeding geven. Ook kleinere dingen zijn erg van belang zoals gordijnen die goed verduisteren tijdens de middagdutjes. Een nachtlampje zodat het weer niet te donker wordt. Maar ook een thermometer is belangrijk zodat je altijd kan zien hoe warm het is. Als je weinig ruimte hebt op de babykamer zou je er over kunnen nadenken om de commode en de kledingkast te combineren. Zo kun je de babykleding onder in de commode opslaan. Ook zou je in plaats van een kast om de babykleding in op te hangen, een soort ladekast kunnen kiezen. Hier past vaak meer babykleding in terwijl het minder plaats in beslag neemt. Je kunt dan ook nog dingen op de ladekast zetten zoals de babyfoon. 

Het aankleden van de babykamer

We zien steeds vaker dat een babykamer niet meer standaard roze of blauw is. Buiten het feit dat niet iedereen van tevoren wilt weten wat de gender van hun kindje wordt, is het ook steeds minder gebruikelijk om een kleur aan een gender te verbinden. Zorg er wel voor dat je kiest voor zachte rustgevende kleuren zodat je baby goed tot rust kan komen. Denk hierbij aan beige en bruine tinten. Het is ook leuk om hier een thema aan te verbinden. Ga voor een jungle thema met leuke wilde dieren op de muur en knuffeltjes die hierbij passen. Ook een strand en zee thema past perfect bij neutrale en zachte kleurtjes. Het kan ook leuk zijn om de babykleding hierop aan te passen. Pyjama’s met tijgertjes erop of een leuk rompertje met een zeeschelp. 

Inrichten met een budget

Wil je je babykamer leuk inrichten maar heb je niet veel geld. Kijk dan online voor tweedehands meubels. Als deze meubels niet bij elkaar horen zou je ze allemaal dezelfde kleur kunnen geven zodat het toch een geheel wordt. Met verf kom je op een babykamer al heel ver. Ook babykleding hoeft niet duur te zijn. Ook hiervoor kun je online opzoek.

Publicatiedatum 28/06/2022