9.2 / 10 1836 reviews 

Hoe verwerk je ronde en organische vormen in het interieur?

2 min. te lezen

Terug

Moderne interieurs zijn te herkennen aan de vele strakke lijnen. Hoewel dit zorgt voor een stijlvolle en minimalistische look, kan het ook wat ‘hard’ ogen. Het ontbreekt dan aan een gezellige huiselijke sfeer. Gelukkig kun je de inrichting weer gemakkelijk in balans brengen door zachte vormen toe te voegen. Van ronde en ovale elementen tot items met een organisch design. Het zijn de perfecte tegenhangers voor een sfeervol resultaat. 

Ronde relaxstoel met poef

Een goede tip is om wat vaker te kijken naar designmeubels. Trendy designmerken zijn niet bang om uit te pakken met een unieke vormgeving. Zo zie je vaker zitmeubelen met ronde en organische vormen terugkomen. Zet bijvoorbeeld een relaxstoel met afgeronde leuningen naast een strakke hoekbank. Hiermee maak je de zithoek direct een stuk gezelliger. Schaf daarnaast een bijpassende ronde poef aan om de zachte vormen te benadrukken.

Plantenmanden en vazen

Het is ook mogelijk om een aantal accessoires met zachte vormen toe te voegen. Ronde plantenmanden en vazen met een bol design zijn de perfecte aankoop. Hoewel het gaat om vrij kleine items, doet het toch veel voor de sfeer in huis. Het doorbreekt alle strakke vormen en zorgt voor wat meer variatie.

Bank met ronde vormen

Als je graag een statement wil maken in de woonkamer, is het gaaf om een luxe bank met ronde vormen aan te schaffen. Het kan een simpele driezitsbank zijn met afgeronde hoeken, een ruime hoekbank of een flexibele elementenbank met losse hocker. Kijk eens naar het designlabel Leolux om direct wat inspiratie op te doen. Dit merk heeft prachtige zitmeubelen met organische designs in het assortiment.

Booglamp met ronde kap

Ben je nog op zoek naar een vloerlamp? Kijk dan eens naar een zogenaamde booglamp. Deze staande lamp hangt in een boog naar beneden. Je kunt het licht op een tafel richten of als sfeerverlichting gebruiken in een hoekje van de woonkamer. Om nog meer nadruk te leggen op de ronde vorm, kies je voor een booglamp met een ronde lampenkap.

Spiegel met organische vorm

Ronde spiegels zijn al jaren een must have voor in huis. Onlangs zijn ook wandspiegels met organische vormen gestegen in populariteit. Door de unieke vormgeving en lijst kan de spiegel andere soorten wanddecoratie vervangen. In plaats van een groot schilderij kun je dus ook een unieke spiegel boven de bank hangen!

Ronde salontafel 

Vind je alle ronde meubels en accessoires toch te uitgesproken? Blijf dan wat meer in de comfortzone met een ronde salontafel. Deze tafels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en passen bij iedere woonstijl.

Publicatiedatum 17/04/2023