9.2 / 10 1816 reviews 

Hoe vind je een huis dat bij je past?

2 min. te lezen

Terug

Ben jij op huizenjacht, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan zijn er een aantal punten die belangrijk zijn om naar te kijken. Zo krijg je inzicht in jouw woonwensen. Welke faciliteiten moeten in de buurt liggen, wat is het minimum aantal kamers en is het huis toekomstbestendig? Dit zijn allemaal vragen die je kunt stellen om erachter te komen welk huis bij jou past. Na het vinden van de perfecte woning, kun je de woning gaan inrichten naar jouw smaak. Wellicht doe jij je passie vinden in het inrichten van je woning. Maar voordat je daar mee aan de slag kan gaan, is het belangrijk om te kijken naar de volgende punten:

Het budget

Het belangrijkste punt om mee te beginnen is het vaststellen van je budget. Door het vastleggen van je budget zorg je ervoor dat je geen tijd verspilt aan huizen die niet betaalbaar zijn voor jou. Een goede manier om hieraan te beginnen is het vragen van hypotheekadvies. Zo weet je precies waar je staat en wat de hoogte is van de hypotheek die je kunt krijgen. Zo ga je met een realistische blik op huizenjacht.

De bouwstijl van het huis

Dit is een persoonlijk criterium dat voor iedereen anders is. Hoe een huis uitziet is wel belangrijk als je op huizenjacht gaat. Het buitenaanzicht van een woning is van groot belang voor het gevoel wat je krijgt bij een huis. Als je niet zeker bent welke bouwstijl jij mooi vindt, kun je online opzoek gaan naar woningen met verschillende stijlen. 

De woonoppervlakte

Een zeer belangrijk criterium bij de zoektocht naar een woning, is de grootte van het huis. De benodigde grootte is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen dat meeverhuist. Houdt rekening met eventuele gezinsuitbreiding bij bepalen van de benodigde woonoppervlakte. Zo krijg je later niet te maken met te weinig plek in je woning.

De indeling van de woning

De indeling is bepalend voor hoe jij je woning gebruikt. Hoeveel slaapkamers moeten aanwezig zijn? Wil je een open of gesloten keuken hebben? Moet de badkamer voorzien zijn van een bad, douche of beide? Wil je graag een garage of tuin hebben? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen als je opzoek bent naar een nieuwe woning.

Voorzieningen in de buurt

Is het voor jou belangrijk dat er in de buurt een supermarkt of school aanwezig is? Misschien is snelle toegang tot de snelweg of een opstappunt voor het openbaar vervoer voor jou cruciaal. Bedenk daarom tijdens je zoektocht naar een woning welke voorzieningen in de buurt van het huis moeten liggen. Kijk bijvoorbeeld op Google Maps om de te kijken welke voorzieningen aanwezig zijn in de buurt.

 

De omgeving

Bij de zoektocht naar een woning is niet alleen het huis, maar ook de omgeving is een belangrijke factor. Houd je van rust? Dan is het niet verstandig om langs een drukke weg te gaan wonen. Heb je kleine kinderen of komen die wellicht in de toekomst? Dan gaat de voorkeur waarschijnlijk naar een kindvriendelijke wijk. Om dit uit te zoeken kun je het beste een rondje rijden door de buurt of vragen hierover stellen aan de verkoper.

Het kiezen van een nieuwe woning is niet gemakkelijk. Belangrijk om te onthouden is dat het geen goed idee is om overhaaste beslissingen te maken als het aankomt op het kiezen van een nieuwe woning. Bekijk daarom zorgvuldig welke criteria van belang zijn voor jou nieuwe woning en bespreek jou wensen met een makelaar. Dan kan hij opzoek gaan naar een woning die aan jou wensen voldoet.

Publicatiedatum 23/11/2022