9.2 / 10 1836 reviews 

Hoe zorg je dat je woning sfeervoller wordt?

2 min. te lezen

Terug

Je huis versieren om het vrolijker te maken lijkt moeilijk, maar is in werkelijkheid helemaal niet zo ingewikkeld. Zelfs als je geen volledige verbouwing wilt, zijn er veel manieren om een sfeervol gevoel toe te creëren. Met kleine veranderingen zoals het toevoegen van wat lichtjes of het veranderen van je inrichting kom je al een heel eind. Hetzelfde geldt voor wat grotere veranderingen, zoals het veranderen van je gordijnen met lamellen of het kopen van een nieuwe bank. De makkelijkste tips om je woning sfeervoller te maken, zetten wij voor je op een rij!

Geef je ramen een makeover

Heb je nog steeds die oude gordijnen of luxaflex hangen? Of is een deel van je raam met afplakfolie bedekt? Als er een grote verandering is die je kunt doen, is het wel het veranderen van je raambekleding. Van jaloezieën tot vouwgordijnen of shutters: de keuze op dit gebied is enorm. Je kunt tegenwoordig uit de meest uiteenlopende kleuren en materialen kiezen waardoor het eenvoudig mogelijk is om een stijl te kiezen die je woning in één klap sfeervoller maakt. 

Verf je muur in een ongebruikelijke kleur

Het veranderen van de kleur van je muren kan grote invloed hebben op hoe je woning eruitziet. Lichte kleuren voegen vrolijkheid toe, terwijl iets donkere kleuren een meer intieme sfeer creëren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat niet elke muur geschilderd hoeft te worden, maar als je wel van plan bent om de kleur te veranderen, moet dat op een voldoende groot oppervlak gebeuren.

Werk met verschillende materialen

Sidetables, hockers en gezellige kussens kun je allemaal in verschillende vormen en materialen kopen. Overweeg deze opties en kijk welke het beste werken voor jou en je huis. Ook vloerkleden zijn ideaal om warmte toe te voegen aan een kamer en deze uitnodigender te laten aanvoelen. Je kunt brutaal zijn en gaan voor een Perzisch patroon of een vloerkleed in Boheemse stijl. Zorg ervoor dat het past bij je nieuwe inrichting. Mocht je ook van plan zijn om je muren te verven, kun je het best eerst de muren verven en pas daarna spullen kopen. Dat is namelijk heel wat makkelijker dan wanneer je muurverf moet zoeken die bij al je nieuwe aankopen past. 

Verander de verlichting

Verlichting in huis is een groot onderdeel van de sfeer die je kunt creëren. Daarom moet je ook nadenken over het veranderen van de verlichting. Grote kroonluchters, unieke hanglampen of staande designlampen kunnen de sfeer van een kamer volledig veranderen.

Hang kunst aan de muur

Het ophangen van schilderijen aan je muren is een geweldige manier om je huis gezelliger te maken. Kies iets dat bij je inrichting past, bijvoorbeeld doordat het in dezelfde woonstijl thuishoort. Ook hier is gedurfd zijn iets waar je niet bang voor moet zijn. Kies wel altijd een kunstwerk dat je nieuwe kleurenschema aanvult en het leuker maakt. Bij diverse winkels kun je kunstwerken binnen specifieke kleur- en woonstijlen shoppen.

Publicatiedatum 15/11/2022