9.2 / 10 1779 reviews 

Huis isoleren? Pak nu je kans!

2 min. te lezen

Terug

Het isoleren van je woning. Misschien heb je er al eens over nagedacht en vind je het teveel ‘gedoe’. Zonde, want er zijn genoeg reden om je huis wel te isoleren. Zo zorgt een goed geïsoleerd huis ervoor dat je woonkamer lekker warm is. In een huis met vloerisolatie kun je zonder problemen op sokken lopen of lekker op de grond zitten zonder koud te worden. Bovendien is je huis isoleren goed voor het klimaat en bespaar je ook nog eens flink wat energiekosten. Prima redenen dus om er nog een keer over na te denken, want als er een moment is om je huis te isoleren, dan is het wel nu. We zullen je vertellen waarom. 

Subsidie op duurzame maatregelen hoger dan vorig jaar

Zat er vorig jaar nog 20% subsidie op het verduurzamen van je woning, dit jaar is dat percentage met 10 gestegen. De overheid heeft de subsidie op energiebesparende maatregelen op 1 januari dit jaar verhoogd naar 30%. Dit met oog op de klimaatdoelstellingen. Het kabinet wil namelijk dat we allemaal in 2050 van het gas af zijn. Van die subsidie kun je dit jaar dus mooi profiteren om je huis te isoleren, want zoals gezegd, isoleren doe je niet alleen voor het klimaat maar ook om je eigen huis een stuk behaaglijker te maken en te kunnen besparen op energiekosten. Maar let op: om voor de subsidie in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Voorwaarden voor aanvraag subsidie energiebesparende maatregelen

Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet je tenminste twee energiebesparende maatregelen nemen om je huis duurzamer te maken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de vloer isoleren + het laten installeren van dubbelglas, of het laten plaatsen van een warmtepomp + spouwmuurisolatie. Daarnaast moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd door gerenommeerde professionals. Je mag dus niet zelf je binnenmuren isoleren, maar moet daar een isolatiebedrijf voor inhuren en alleen woningeigenaren die zelf in de woning wonen kunnen beroep doen op de subsidie. Voor alle voorwaarden kun je terecht op de website van de rijksoverheid. 

Overigens is het helemaal geen slecht idee om eerst eens contact op te nemen met een isolatiespecialist, want zo iemand kan met je door het huis lopen en je passend advies op maat geven als het gaat om het isoleren van je woning, want vaak is er meer mogelijk dan je denkt.  

Publicatiedatum 08/04/2022