9.2 / 10 1821 reviews 

Inbouw LED armaturen: Waar moet je opletten?

1 min. te lezen

Terug

Je hebt een nieuw verlaagd plafond gemaakt en je wil hier graag spotjes in plaatsen. Er zijn verschillende LED inbouw armaturen waar je uit kan kiezen. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld waar je op moet letten. Het is handig om op deze tips te letten bij het uitzoeken van een nieuw armatuur. 

Uitstraling

Ondanks dat de inbouw LED armaturen voor een deel verzinkt zijn in het plafond hebben ze wel allemaal hun eigen uitstraling. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een armatuur met RVS look of een armatuur met een wit ovale kapje. De stijl en het materiaal waaruit het armatuur gemaakt is kan de prijs bepalen. 

Verstelbare spotjes

Sommige armaturen hebben ondanks dat ze ingebouwd worden wel de mogelijkheid om de spotjes te stellen. De verstelbare spotjes maken het mogelijk om bepaalde delen van de kamer uit te lichten. Als je bijvoorbeeld een verlaagd plafond in de keuken kan je het werkblad uitlichten met spotjes. 

Waterdichtheid

Waar ga je de LED armaturen precies inbouwen? Als je de armaturen in de badkamer inbouwt is het slim om te letten op de waterdichtheid. Als de spotjes boven het bad of de douche komen te hangen moet deze IP67 hebben. Als de spotjes minimaal IP65 hebben zijn ze waterdicht. Je moet ook letten op het wattage. In de badkamer wordt 12 volt geadviseerd. 

Dimbaar

Niet alle LED spotjes zijn automatisch dimbaar. Het is slim om een speciale dimschakelaar voor LED spotjes aan te schaffen. Naast de speciale LED dimmer heb je LED spotjes nodig die officieel te dimmen zijn. Als je een nieuwe armatuur aanschaft is het slim om op te letten op de dimbaarheid.   

Publicatiedatum 31/08/2021