9.2 / 10 1816 reviews 

Inbraak voorkomen tijdens vakantie

2 min. te lezen

Terug

Tijdens je vakantie wil je kunnen genieten en je wilt je dan geen zorgen hoeven te maken over je woning en een mogelijke inbraak. Daarom hebben wij hieronder onze favoriete tips op een rij gezet om dit te voorkomen. 

Tip 1: Denk al aan inbraakpreventie bij de bouw en verbouwingen

Inbraak kan al voor een groot gedeelte worden voorkomen door hier vroegtijdig aan te denken en de zaken mee te nemen bij de bouw en bij verbouwingen van de woning. Hiermee bedoelen we dat je ervoor zorgt dat ze een stevige woning met goede muren hebt, maar het belangrijkste is dat je stevige deuren, ramen en kozijnen hebt. Wat dit zijn de plekken via waar de inbrekers je woning binnen komen.

Om ervoor te zorgen is het altijd belangrijk om de juiste bouwmaterialen te gebruiken bij je klussen. Zorg er ook voor dat alles op een professionele manier wordt gemonteerd. Mocht je zelf niet over alle kennis beschikken dan is het verstandig om er hulp bij te halen. 

Tip 2: Laat niet zien dat je weg bent

Een andere goede tip is om niet aan inbrekers te laten zien dat er niemand thuis is. Laat bijvoorbeeld een paar lampen aan staan in je woning met dichte gordijnen. Helemaal super wanneer je dit nog met een timer in kunt stellen, zodat dit alleen in de donkere avonduren aanstaat. 

Tip 3: Doe rustig aan met social media

Voor of tijdens je vakantie foto’s posten van je vakantie is niet altijd even slim. Steeds meer inbrekers zoeken online naar wie er wanneer niet thuis helemaal. Helemaal wanneer mensen posten wanneer ze precies met vakantie zijn. Wacht liever totdat je terug bent van vakantie met het posten op social media. 

Tip 4: Camera’s en een beveiligingssysteem

Een beveiligingssysteem kan voor sommige woningen wonderen doen. Dit kan een inbreker er direct van weerhouden om bij jou thuis het risico te lopen. Er zijn veel verschillende systemen en daarom is het verstandig om een expert te laten bepalen wat het beste is voor jouw woning. 

Dit zijn slechts een aantal tips, maar deze kunnen al een heel groot verschil maken. Het voorkomen van een inbraak is natuurlijk altijd het beste. Wil jij nog meer tips? Lees dan eens dit artikel die wij zijn tegengekomen. 

Publicatiedatum 02/05/2022