9.2 / 10 1836 reviews 

Inspiratie voor het kleinste kamertje van het huis

2 min. te lezen

Terug

Het kleinste kamertje van het huis is toch altijd wel het toilet. Maar zelfs als het een kleine kamer is, je brengt er toch tijd in door. Daarom is het belangrijk om dit kleine kamertje wat we het toilet noemen goed in te richten. Heb je hier meer inspiratie voor nodig? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je alle do’s en don’ts voor niet alleen een mooi toilet, maar ook een comfortabel toilet!

Wat kan er aangeraden worden voor het inrichten van het toilet?

In het toilet staan traditioneel gewijs twee meubelstukken die een functie hebben. Het toilet zelf, waar je je behoefte op doet en een wastafel, waar je je handen wast. Voor meeste mensen is het vanzelfsprekend dat deze twee items in het toilet worden geïnstalleerd en er verder eigenlijk geen omkijken naar is. Maar tijdens het verbouwen van je toilet kan je zeker een aantal upgrades maken waar je later veel aan hebt!

Een advies dat je zeker serieus zou moeten overwegen is het aanschaffen van een zweeftoilet. Een zweeftoilet heeft namelijk meer voordelen dan meeste mensen denken.

  • Allereerst zorgt een zweeftoilet voor minder stofophoping. Traditionele toiletten staan er bekend om dat zij veel stof aan de onderkant van de pot krijgen. Dit is waarom je vaak ook de buitenkant van de WC moet wassen als je het toilet schoonmaakt. Een zweeftoilet verwijdert dit probleem.
  • Minder geurtjes in de WC. Door de vorm van het zweeftoilet blijven behoeftes minder lang in de pot zelf liggen maar komt het in het water. Dit is ook ideaal om geurtjes tegen te gaan.
  • De vloer van het toilet is makkelijker schoon te maken. Dit komt doordat het toilet niet meer vast zit aan de grond maar zweeft. Hierdoor is het gemakkelijk om met de stofzuiger onder de pot stof te zuigen.
  • Het zweeftoilet heeft een uitbouw, deze uitbouw wordt vaak betegeld en zo wordt er een vensterbank gecreëerd. Dit onderdeel van het zweeftoilet is de ideale manier om je toilet op te fleuren. Dit doe je door vazen met bloemen of andere accessoire op de vensterbank te zetten.

Wat kan je beter niet doen als je je toilet ontwerpt?

Er is een belangrijk element tijdens het ontwerpen van je toilet. Namelijk dat je de ruimte goed opmeet. Zoals boven aangegeven heeft een zweeftoilet een uitbouw nodig. Kies je voor een zweeftoilet? Dan moet je rekening houden met de uitbouw en of er nog genoeg ruimte is voor de wastafel die je wilt. Een te grote wastafel in het toilet met de uitbouw en je kan je handen wassen terwijl je op de WC zit! Dit vermindert het comfort van het toilet. Houdt ook rekening met de hoogte waarop het zweeftoilet wordt geïnstalleerd. Een te hoge WC kan voor meer of minder comfort zorgen. Dit ligt aan hoe groot iedereen in het huishouden is, houdt hier dus rekening mee!

Publicatiedatum 07/06/2022