9.2 / 10 1836 reviews 

Interieur inspiratie: 5 plekken om ideeën op te doen

2 min. te lezen

Terug

Ben jij ook altijd op zoek naar nieuwe ideeën en inspiratie om je huis op te fleuren? Of je nu midden in een verbouwing zit of gewoon toe bent aan wat nieuwe accessoires, soms kan het lastig zijn om origineel te blijven. Gelukkig zijn er genoeg plekken om inspiratie op te doen en nieuwe stijlen te ontdekken. In dit artikel delen we graag vijf plekken waar je zeker eens een kijkje moet nemen voor interieur inspiratie. Van online meubelwinkels tot aan tijdschriften en woonbeurzen, wij hebben dé perfecte tips voor jou! 

#1 Online interieurwinkels

Het internet biedt een schat aan informatie en inspiratie als het gaat om interieur. Doe inspiratie op bij webshops die zich hebben gespecialiseerd in interieur. Scroll door de verschillende categorieën en vindt nieuwe meubels, decoratie en accessoires. Ook op sociale media heb je vaak interieur accounts, waar je veel inspiratie op kunt doen. 

#2 Pinterest

Pinterest is hét platform voor interieur inspiratie. Op Pinterest kun je een eigen bord maken waarop je jouw favoriete interieurbeelden verzamelt. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe kleur voor op de muur, een mooie bank of inspirerende stylingideeën. Op Pinterest vind je het allemaal. Daarnaast kun je je zoekopdrachten verfijnen tot specifieke onderwerpen zoals Scandinavisch wonen of minimalistische interieurs. De perfecte stoel om in te zitten gevonden? Scoor deze vervolgens online of in één van de vele meubelwinkels! 

#3 Woonbladen

Het kopen van woonbladen zoals VT Wonen en Eigen Huis & Interieur kan voor veel inspiratie zorgen. De bladen staan boordevol tips, tricks en prachtige foto's van verschillende interieurstijlen. Daarnaast vind je hier ook vaak uitgebreide artikelen over specifieke thema's zoals verlichting en kleur in het interieur. Vaak geven ze ook tips voor een fijne meubel outlet of must-see designwinkel. 

#4 Instagram

Naast Pinterest zijn ook Instagram en Instagram bloggers een grote inspiratiebron. Door het volgen van verschillende bloggers kun je een idee krijgen van de manier waarop je meubels en objecten zoals kussens kan combineren. Ook is Instagram interessant voor andere stylingideeën.

#5 Woonbeurzen en showrooms

Last but not least zijn woonbeurzen en showrooms natuurlijk dé perfecte plek om interieur inspiratie op te doen. Op woonbeurzen krijg je de mogelijkheid om talloze merken en producten te bekijken. Showrooms zijn vaak kleinere, specifieke tentoonstellingen gericht op een specifieke productlijn.

Er zijn dus genoeg manieren om inspiratie op te doen voor je interieur. Zet jouw favorieten in een moodboard, of in je Instagram story, en verzamel zo de ideeën die passen bij jouw eigen stijl. En wie weet heb je binnenkort een nieuwe look-and-feel in huis. Veel succes met het opdoen van inspiratie!

Publicatiedatum 07/06/2023