9.2 / 10 1836 reviews 

Internet in uw woning. Hoe regelt u dat? 

2 min. te lezen

Terug

Het internet behoort tegenwoordig wel ongeveer tot de categorie onmisbaar. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het op internet vinden. Maar je kunt het ook zo gek niet verzinnen en je hebt er het internet voor nodig.

Een internetaansluiting in huis is dan ook voor de meeste mensen echt onmisbaar geworden. De wereld digitaliseert en sommige dingen kunt u nu eenmaal gewoon niet eens meer doen zonder het internet.

Als u dus nog geen internetaansluiting in huis heeft, dan wordt dit nu wel de hoogste tijd. Makkelijk gezegd denkt u misschien, want hoe regelt u dat en wat zijn de stappen?

Internetaansluiting in mijn woning, hoe regel ik dat?

De eerste stap naar een stabiele internetverbinding in huis, is een buitenkabel. Deze zorgt ervoor dat het internet uw huis kan bereiken.

Klinkt ingewikkeld, maar bij de meeste huizen ligt dit allemaal allang en hoeft u dus niet zelf aan de slag. Als u bestaand internet in huis heeft en dit bijvoorbeeld ook in het tuinhuisje wil kunnen ontvangen, dan heeft u wel weer een zogenaamde UTP-buitenkabel nodig.

Gelukkig zijn veruit de meeste huizen in Nederland inmiddels wel aangesloten op het internet. Voor glasvezel internet geldt dit op het moment van schrijven echter nog niet. Dit is nog niet overal beschikbaar, maar de verwachting is dat dat ook niet erg lang meer zal duren.

Als u gaat verhuizen, dan kunt u uw huidige internet vaak meeverhuizen. Heeft u nog geen internetverbinding in huis? Dan kunt u in de meeste gevallen gewoon contact opnemen met de provider van keuze. Deze zal u een aantal vragen stellen en aan de hand hiervan weten zij precies wat er nodig is. Ook zal dit geheel door de provider worden aangesloten en heeft u hier verder geen omkijken naar.

Hoe kies ik een internetabonnement?

Voor een internetaansluiting in huis, heeft u een provider nodig. Bij een provider kunt u doorgaans kiezen uit verschillende pakketten. Denk hierbij aan een alles- in 1 pakket, hier zit internet, telefonie en televisie in.

Bij de meeste providers kunt u, indien gewenst, ook terecht voor alleen internet.
Welke provider het beste bij u past kan aan verschillende dingen liggen. De ene provider staat beter aangeschreven dan de andere, maar dit kan aan allerlei zaken liggen. Probeer eens door eerlijke reviews te lezen om een beeld van een provider te krijgen.

Wat ook een rol kan spelen bij het kiezen van een provider, is het contract en of je hier bijvoorbeeld een welkomstgeschenk bij krijgt. Vaak kunt u gebruik maken van een aanbieding waarin de eerste maanden bijvoorbeeld een korting verrekend wordt.

Wat ook aantrekkelijk kan zijn, is een aanbieding waarbij er geen aansluitingskosten in rekening worden gebracht. Deze kunnen namelijk best prijzig zijn. Vraag de provider gerust naar de mogelijkheden. Zij zullen altijd blij zijn met nieuwe klanten en bieden hier graag leuke extra’s voor aan. Het is dan ook helemaal niet verkeerd om gewoon eens de telefoon te pakken en er een paar te bellen. 

Publicatiedatum 12/05/2022