9.2 / 10 1806 reviews 

Internet, telefonie en televisie nalopen als je gaat verhuizen

2 min. te lezen

Terug

Als je gaat verhuizen zijn er een heleboel zaken die je moet regelen en doorgeven. Denk hierbij aan het wijzigen van het adres voor jouw energiemaatschappij, adreswijzigingen versturen aan belangrijke organisaties en instanties en het regelen van internet, telefonie en televisie. Je wilt tenslotte als je eenmaal alle dozen hebt uitgepakt wel op de bank ploffen met een lekker drankje en een goede film. Ook wil je dan natuurlijk eventjes je ziggo webmail checken en wat lekkers te eten bestellen bij Thuisbezorgd. Dit artikel gaat over het nalopen van het gebruik van internet, telefonie en televisie. 

Contract

Weet jij hoelang je al bij jouw huidige provider zit en is het wellicht interessant om over te stappen naar een ander? Veel mensen blijven vaak lang hangen bij een provider, maar het kan zomaar zo zijn dat een concurrerende partij je net wat extra’s biedt voor hetzelfde bedrag, of misschien zelfs voor minder. Goed om dit eens eventjes te bekijken voordat je een keuze maakt.

Levert jouw huidige provider de diensten op jouw nieuwe adres, dan kun je je abonnement natuurlijk gewoon meenemen. Levert deze geen diensten levert op het nieuwe adres en zit je nog binnen de eerste contractduur dan zien providers een verhuizing vaak niet als een geldige reden voor opzegging. Je bent een overeenkomst met ze aangegaan en daar kun je dus niet zomaar onderuit. Natuurlijk kun je ze wel even bellen en de situatie uitleggen. Wellicht zijn ze zo coulant om je toch als klant te laten gaan (met of zonder boete).

Jouw huidige gebruik

Hoe hoger de (internet)snelheid, hoe hoger het bedrag voor jouw abonnement. Kijk eens goed naar jouw verbruik. Misschien is dit wel omhoog gegaan sinds je meer thuiswerkt, of juist minder omdat je minder televisie kijkt. Misschien zijn er wel zenderpakketten waar je helemaal geen gebruik (meer) van maakt. 

Overstapservice

Wil je overstappen naar een andere provider, dan hoef je dit vaak niet zelf te regelen. Je kunt hier namelijk een overstapservice gebruiken. Zij zeggen je huidige abonnement op en laten je precies weten welke stappen je moet nemen en in welke volgorde. Ook als je toch zelf moet opzeggen krijg je hier bericht over. 

Publicatiedatum 08/02/2022