9.2 / 10 1825 reviews 

Is de monstera een geschikte kamerplant voor in de woonkamer?

2 min. te lezen

Terug

Monstera's zijn unieke, gemakkelijke kamerplanten waarvan de dramatische bladeren versierd zijn met dramatische gaten formaties. Monstera's zijn rankende planten die graag over de pot lopen of langs een staak of hekwerk klimmen.

Monstera's zijn unieke, gemakkelijke kamerplanten waarvan de dramatische bladeren zijn versierd met dramatische gatformaties. Monstera's zijn klimplanten die graag over de pot lopen of langs een staak of hekwerk klimmen. 

Ze houden van helder, indirect licht, maar zijn ook tevreden onder tl-verlichting. Monstera's zijn klimmers, dus als ze groeien, zullen ze zich willen vertakken. Deze indrukwekkende planten verdragen ook dat ze af en toe geen water krijgen, waardoor ze ideaal zijn voor onervaren plantenhouders.

Hoe verzorg je een Monstera?

Gebruik deze instructies van Plantje.nl om een Monstera te verzorgen. Deze gids vertelt je hoe je een Monstera water geeft, wat zijn licht-, temperatuur- en vochtigheid voorkeuren zijn en welke extra verzorging hij nodig heeft om te groeien.

Je Monstera kan overal in huis groeien! Hij verdraagt weinig licht, maar groeit sneller en wordt dramatischer op een plek met indirect helder licht. Vermijd echter sterk, direct zonlicht, want dat kan de bladeren verbranden. Als je geen plek hebt met ideale verlichting voor je Monstera, gebruik dan een groeilamp.

Deze plant gedijt in bijna elke omgeving, maar als je haar een speciale behandeling wilt geven, nevel haar dan eenmaal per week zachtjes met een Mister. Je kunt je Monstera het beste 's ochtends besproeien, zodat het water voldoende tijd heeft om voor de avond te verdampen.

Geef je Monstera water wanneer de bovenste 50-75% van de grond droog is. Geef water totdat er vloeistof door het drainagegat op de bodem van de pot stroomt en gooi het water dat zich in de schotel heeft opgehoopt weg.

Waarom worden de bladeren van mijn Monstera geel?

De meest voorkomende oorzaak van vergelende bladeren bij Monstera's is onjuiste bodemvochtigheid - met name overbewatering. Geef uw Monstera alleen water als de bovenste 2-3 centimeter grond droog is. De grond moet vochtig blijven, maar niet nat. In de winter kunt u uw plant wat meer laten uitdrogen tussen de waterbeurten door.

Wanneer je water geeft, zorg er dan voor dat je genoeg water geeft zodat de vloeistof uit het drainagegat op de bodem van de pot in de schotel stroomt. Het is uiterst belangrijk om overtollig water in de schotel weg te gooien, want je Monstera reageert niet goed op "natte voeten", waardoor de wortels gaan rotten en de plant uiteindelijk sterft.

Publicatiedatum 15/02/2023