9.2 / 10 1825 reviews 

Is een boerderijwoning iets voor jou?

1 min. te lezen

Terug

Er zijn mensen in Nederland die graag in een boerderijwoning willen wonen en hierdoor dus een boerderij kopen. Net als alle andere woningen lopen de prijzen van boerderijwoningen heel erg op. Op dit moment is er namelijk een heel variërende woningmarkt. Hoe deze woningmarkt er precies uitziet zal later dit blog duidelijk worden. 

De woningmarkt

De woningmarkt blijft constant in beweging. Echter is de huizenmarkt in Nederland oververhit, de gemiddelde huizenprijzen zijn in 2021 met 15 procent gestegen. Economen denken dat deze prijzen in 2022 met minstens 12 procent gaat stijgen. Voor het jaar 2023 zijn de voorspellingen een stuk voorzichtiger, ze verwachten namelijk dat de huizenprijzen in 2023 met ongeveer 3 tot 4 procent zullen stijgen. 

In de grote steden zijn de huizenprijzen tot een record gestegen. De gemiddelde transactieprijs voor een normale woning in Amsterdam ligt tussen de 545000 euro en de 600000 euro. Voornamelijk in Amsterdam Noord zijn de prijzen enorm gestegen, namelijk met 18 procent. 

Komt er een daling in de huizenprijzen?

Hoe snel uiteindelijk huizenprijzen kunnen dalen is niet bekend, echter is er wel eens een daling geweest in het jaar 2008. In dit jaar was er een financiële crisis, waardoor de hypotheekrente stegen. Binnen een half jaar was er een daling te zien in de prijzen van de huizen. Dit laat dus zien dat het heel snel kan veranderen. De huizen zijn de laatste jaren zo duur omdat er heel weinig gebouwd is de afgelopen jaren, de bevolking is gegroeid en er is veel expats vanuit de Randstad. Kortom, veel vraag en weinig aanbod. 

Voordelen van een boerderijwoning

Als u geïnteresseerd bent in een boerderijwoning, is dat helemaal begrijpelijk. Er zijn namelijk veel voordelen aan een boerderijwoning. Ten eerste is er veel aanbod beschikbaar, er zijn veel dorpen waarbij boerderijwoningen te koop zijn. Ten tweede is de prijs van de woning relatief betaalbaar ten opzichte van vergelijkbare woningen qua oppervlakte. Ten slot heeft u ook elke daag mooi uitzicht op uw land. Kortom, perfecte optie als u graag de drukke stad uit wilt en wilt genieten van de rust.

Publicatiedatum 22/04/2022