9.2 / 10 1821 reviews 

Jacuzzi onderhouden en gebruiken in de winter

2 min. te lezen

Terug

Ook tijdens de koude wintermaanden kun je genieten van een jacuzzi in de tuin. Het warme water voelt zelfs nog aangenamer dan normaal. Tijd om optimaal te ontspannen! Heb jij onlangs een buitenspa gekocht of overweeg je om er binnenkort eentje aan te schaffen? Dan is het verstandig om meer te weten te komen over het onderhoud en gebruik in de winter. Er zijn namelijk een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Gebruik een isolerende cover

Of je nou een goedkope jacuzzi hebt of de meest luxe variant: het is essentieel om gebruik te maken van een isolerende cover. Met een cover houd je het water natuurlijk schoon als de jacuzzi niet wordt gebruikt. Maar zeker in de winter heeft het nog een andere belangrijke functie. De cover zorgt ervoor dat het water zo min mogelijk warmte verliest en goed op temperatuur blijft. Het zou erg veel energie kosten om het ijskoude, afgekoelde water iedere keer weer volledig op te warmen. Dek de jacuzzi daarom nooit af met een doek of plaat, maar met een speciale isolerende cover in de juiste maat.

Let op het waterniveau 

Als het waterniveau in de winter te laag is, kunnen er onderdelen bevriezen en hierdoor flinke schade oplopen. Check daarom regelmatig of het water in de jacuzzi nog hoog genoeg staat.

Houd het water en de filters schoon

Ook als je het bubbelbad in de winter wat minder vaak gebruikt, moet je het water schoon houden. Controleer regelmatig de pH-waarde van het water om een goede balans te behouden. Op deze manier voorkom je algengroei en bacteriën. Vergeet daarnaast niet om de filters te checken en te reinigen voordat het vuil zich ophoopt. Je kunt onderhoudsproducten en waterbehandelingssystemen gemakkelijk online bestellen op www.bubbelkoning.nl. Uiteraard heeft deze spa specialist ook een ruim assortiment met verschillende soorten jacuzzi’s. 

Zet de jets op een lagere stand

De massagestralen van de jets verlagen de temperatuur van het water. Gebruik in de winter daarom het liefst een lagere stand om de temperatuur op peil te houden.

Laat de jacuzzi aan in de winter

Het is het beste om de jacuzzi het hele jaar door aan te laten staan. Als je een goede isolerende cover gebruikt, zal het extra stroomverbruik voor het opwarmen meevallen. Weet je zeker dat je de spa het hele winterseizoen niet gaat gebruiken? Dan kun je de jacuzzi uitzetten en leeg laten lopen. Zorg ervoor dat er ook geen water meer in de afvoerleidingen zit, anders kan dit gaan bevriezen.

Publicatiedatum 27/01/2022