9.2 / 10 1825 reviews 

Je badkamer fris houden 

2 min. te lezen

Terug

De badkamer is een belangrijke ruimte in je huis. Je ziet deze ruimte in de ochtend vaak als eerste en in de avond als laatste. Je gaat er douchen of misschien wel in bad, je poetst er je tanden, gaat er naar het toilet en je doet er je make-up. De badkamer is dus een ruimte die heel intensief wordt gebruikt en het is daarom ook belangrijk om deze fris te houden. Dit doe je uiteraard door je badkamer te poetsen. Je poetst je badkamer niet al te graag, het is meestal geen geliefd klusje. Toch kun je gemakkelijk je badkamer schoon en fris houden, om schimmel in de douchecabine en op de kranen tegen te gaan. Kleine moeite, groot plezier. 

Hoe vaak schoonmaken?

Je zou denken dat je je badkamer maar een keer in de week schoon hoeft te maken. Toch is dit niet het geval. Hou je badkamer iedere dag netjes en hou het iedere dag bij. Neem de wasbak iedere dag even af met een doekje en doe ditzelfde voor de douchecabine. Ruim de rommel op en hou op deze manier je badkamer netjes. Let erop dat je altijd van boven naar beneden schoonmaakt. Je maakt je toilet en je vloer dus altijd als laatste schoon, wel zo hygiënisch. Let op: je wasbak en douchecabine doe je het liefst iedere dag even, het toilet en de vloer doe je een keer per week. Dingen als het douchegordijn en de voegen kunnen een keer in de maand. Als je het lastig vindt om alles bij te houden dan kun je ervoor kiezen om voor de badkamer een schoonmaakschema te maken. Zo houd je het overzicht en kun je gemakkelijk zien wanneer een klus weer moet gebeuren. 

Ruim op

Het is gemakkelijk om in je badkamer je was te laten slingeren en in elke hoek iets te laten liggen. Je kunt er beter voor zorgen dat je een wasmand koopt en hier al je vieze was zorgvuldig in doet. Slingeren er toch wat kleren? Dan zorg ervoor dat je deze op het einde van de dag alsnog even allemaal in de wasmand doet. Losse spullen op je wasbak ruim je het liefst ook meteen op en zorg ervoor dat de prullenbak op de badkamer regelmatig wordt geleegd. Toch nog spullen die rondslingeren? Kies er dan voor om een mandje te kopen waar je alles in kan doen. Dat oogt een stuk netter dan overal losse spulletjes. 

Publicatiedatum 02/01/2023