9.2 / 10 1836 reviews 

Je ideale woning vinden? Stel jezelf deze vragen

2 min. te lezen

Terug

Je ideale huis vinden is in deze tijd niet heel gemakkelijk. We hebben te maken met een woningtekort en daardoor ben je wel een tijdje bezig voordat je überhaupt iets kunt vinden. Dit geldt zeker voor de zogenaamde 'betaalbare' woningen. 

Maar natuurlijk ga je ook niet willekeurig ergens een huis kopen. Je huis heeft namelijk een grote invloed op de rest van je leven. Het is wat dat betreft het fundament voor je bestaan en dat is iets wat niet mag worden onderschat. 

Het ideale huis ziet er voor iedereen er weer anders uit. En misschien weet je zelf niet eens wat je precies zoekt. Dan is het belangrijk om de onderstaande vragen aan jezelf te stellen.

Welke locatie past bij mij?

Niet alleen de woning an sich moet aan je wensen voldoen, maar ook de locatie. Pak een papier, of klap je laptop open, en maak notities. Wil je bijvoorbeeld in een rustige omgeving met weinig prikkelingen wonen, of vind je het juist leuk om constant prikkelingen te ervaren? En welke voorzieningen vind je belangrijk? Ben je bijvoorbeeld een fanatieke sporter? Dan is het raadzaam om op een plaats met veel sportaccommodaties te wonen. 

Daarnaast moet je ook rekening houden met je gezinssituatie. Als je jonge kinderen hebt, dan is het fijn om een school bij jou in de buurt te hebben. En als je regelmatig kampt met gezondheidsklachten, dan is het aangenaam om een ziekenhuis of huisarts in de buurt te hebben. Heb je eenmaal een woning op een perfecte locatie gekocht? Dan is het handig om hulp te krijgen bij de verhuizing. Via deze website kun je offertes aanvragen. 

Voor welke indeling ga ik?

Ook is het verstandig om jezelf af te vragen hoe de praktische indeling van je woning er idealiter uitziet. Je hebt huizen in verschillende formaten, maar ze hebben niet altijd een praktische indeling. Sommige woningen hebben bijvoorbeeld veel ‘nutteloze’ ruimte. Denk daarbij aan grote gangen, een grote hal en ga zo maar verder. Daarentegen heb je ook relatief kleine woningen met veel kamers. 

Voor welke indeling je gaat, is ook afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Heb je bijvoorbeeld een onderneming aan huis, of ben je een echte thuiswerker? Of heb je wellicht een grote passie voor treintjes en zoek je daarom een grote hobbykamer? En hoeveel slaapkamers heb je precies nodig? 

Is de woning duurzaam?

Hoe duurzamer de woning is, hoe minder duurzaamheidsmaatregelen je in de toekomst moet nemen en dat is voor veel mensen een opluchting. Verbouwingen aan je huis zijn soms noodzakelijk, maar eigenlijk nooit echt leuk. Let dus goed op het energielabel of schakel een energieadviseur in, voordat je een bod doet. 

 

Publicatiedatum 27/02/2024