9.2 / 10 1816 reviews 

Je interieur duurzaam en voordelig vernieuwen

2 min. te lezen

Terug

Raak je langzaamaan uitgekeken op het bestaande interieur in huis? Er zijn verschillende manieren om je interieur voordelig en duurzaam te vernieuwen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het inschakelen van een meubelspuiterij? Zoals de naam al doet vermoeden spuit men hier meubels in iedere gewenste kleur, waarbij je de keuze hebt uit tal van verschillende afwerkingen. Kies je bijvoorbeeld voor een glanzende lak, of geef je de voorkeur aan een matte kleur? Wat past het beste bij je nieuwe smaak? Door meubels opnieuw te laten lakken lijken ze als nieuw. 

Het inschakelen van een meubelspuiterij is hierdoor niet alleen interessant wanneer je uitgekeken raakt op je bestaande interieur. Ook wanneer meubels kleine beschadigingen bevatten of bijvoorbeeld verkleurd zijn, kun je deze naar de meubelspuiterij brengen om ze als nieuw te laten lijken. Je hoeft zo geen nieuwe meubels te kopen! 

Aan de slag met de wanddecoratie in huis 

Naast de mogelijkheid om verschillende meubels van een nieuwe kleur te laten voorzien bij een meubelspuiterij, zou je ook eens kritisch kunnen kijken naar je bestaande wanddecoratie. Kies bijvoorbeeld voor het opnieuw verven of behangen van de muur, om ruimtes een nieuwe look te geven. Populair is tegenwoordig de botanische kamer. Maak gebruik van een donkergroene kleur op de muur, gecombineerd met een aantal grote kamerplanten. Een simpele aanpassing, die je kamer een hele andere uitstraling geeft!

Ook leuk is het aanbrengen van een mozaïek op wanden. Dit doe je bijvoorbeeld met meerdere kleine fotolijstjes. Je kunt in ieder lijstje een losse foto stoppen, of één foto opknippen in kleinere delen. Met een dergelijke accessoire aan de wand maak je de woning persoonlijker; het wordt een echt thuis! 

Zelf de bekleding van stoelen opknappen 

Waar je een houten dressoir of bijvoorbeeld een deur naar een spuiterij kunt brengen om deze op te laten knappen, kun je de stoffen bekleding van de eetkamerstoelen of een fauteuil zelf vernieuwen. Er valt online veel informatie te vinden over de wijze waarop je dit aanpakt. Evenals dat je in verschillende webshops keuze hebt uit een breed scala aan stoffen. Welke kleur geef jij de bekleding? Enige ervaring met naaiwerk is hierbij vereist. 

Door meubels op te knappen bespaar je niet alleen veel geld; het is ook een hele duurzame keuze. Wie vindt het niet zonde om meubels die nog goed zijn weg te moeten gooien, omdat ze niet meer bij je smaak passen? 

Publicatiedatum 20/09/2023