9.2 / 10 1803 reviews 

Je keuken verbouwen? Denk dan aan een open keuken!

2 min. te lezen

Terug

Het verbouwen van een keuken is iets dat je hoogstwaarschijnlijk niet zo vaak zult doen. Het is een dure en ingrijpende aangelegenheid en daarom wil je dit natuurlijk niet iedere paar jaar opnieuw hoeven doen. Juist hierom is het zaak om goed na te denken over de inrichting van je nieuwe keuken. We raden je dan ook aan om in overleg te gaan met een keukenzaak of bijvoorbeeld een binnenhuisarchitect. Dit zijn mensen met verstand van keukens die jou op de juiste manier kunnen adviseren. De kans is groot dat zij je ook een van de nieuwste trends op het gebied van keukens zullen adviseren, de open keuken. Benieuwd wat een open keuken is en of een open keuken iets voor jou is? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over het deze nieuwe keukentrend.

Wat is een open keuken?

Een open keuken typeert zich door het feit dat je er bijna volledig omheen kunt lopen. Deze is dus niet zoals de traditionele keuken volledig tegen een muur aangebouwd. De open keuken voegt op het gebied van koken dan ook vrij weinig toe, maar is wel een stuk stijlvoller. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen voor een open keuken kiezen. Het oog wil immers ook wat! Doordat je om het keukenblad heen kunt lopen zal de ruimte veel groter voelen. Je voegt in principe voor je gevoel wat extra ruimte toe terwijl deze er helemaal niet hoeft te zijn. De open keuken kan helemaal afgemaakt worden door aan de ene kant een open ruimte te creëren onder het keukenblad. Je kunt hier vervolgens Rotan barkrukken onder plaatsen. Zo maak je van je eigen keuken ook nog eens een extra zitplek! Dit maakt het geheel nog een stuk functioneler ook.

Is een open keuken iets voor jou?

Of een open keuken iets voor jou is, dat hangt volledig af van jouw woonoppervlak. Je moet hier namelijk wel de ruimte voor hebben. Het gaat hierin met name om de loopruimte om het keukenblad heen. Als je hier nagenoeg geen bewegingsruimte hebt, dan zal de ruimte juist kleiner aanvoelen en ook zal dit je kookcomfort in de weg zitten. We kunnen dus concluderen dat een open keuken eigenlijk iets voor iedereen is, mits je hier voldoende ruimte voor hebt.

Publicatiedatum 31/01/2022