9.2 / 10 1825 reviews 

Jouw woning verhuren? Hier moet je voor zorgen

2 min. te lezen

Terug

Als jij een appartement of woning in je bezit hebt die je graag wilt verhuren, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Je wilt je huurders namelijk voor een lange tijd tevreden houden en zo min mogelijk onderhoud moeten uitvoeren in de tijd dat ze er wonen. Een huurwoning kan een fijne manier zijn om een passief inkomen te creëren, maar dan moet je er wel voor zorgen dat alles piekfijn in orde is. We geven je graag een lijstje van alles wat in orde moet zijn voordat je huurders gaat zoeken.

De administratie

Het is logisch dat je niet zomaar je bestaande woning zonder enige toestemming kunt verhuren. Dit kan je ontzettend veel problemen gaan opleveren, dus het is verstandig om alle administratie goed op orde te hebben. Check hiervoor de site van de Rijksoverheid om de regels goed door te nemen. Houd hierbij rekening met de regels over woningverhuur, de Belastingdienst, toestemming van de bank en de gemeente en ga alles even na bij je verzekeraar. Tot slot is een goed huurcontract van belang, welke je het best even kunt laten controleren door een juridisch adviseur.

Een nette afwerking

Wanneer alle administratie op orde is en je jouw woning kunt verhuren, is het belangrijk om de afwerking er piekfijn uit te laten zien. Zorg voor strakke muren en huur een stucadoor uit je omgeving in om hiernaar te kijken. Een professional inhuren om dit voor jou te doen verzekert je ervan dat het goed gaat en dat het netjes afgeleverd wordt. Een stucadoor Amsterdam is zo gevonden en dit scheelt je een hoop ritjes naar de bouwmarkt. Daarnaast moet je zorgen dat de vloeren netjes liggen en dat de plinten vastgemaakt zijn. De afwerking is het eerste wat huurders opvalt wanneer ze een bezichtiging doen, dus zorg dat deze perfect afgerond is. 

Keuken en badkamer

De keuken en badkamer zijn een belangrijk onderdeel van de huurwoning. Deze worden natuurlijk dagelijks gebruikt en de kans dat hier iets kapotgaat is groot. Zorg dat je deze ruimtes voorziet van goede apparatuur en dat alles goed afgewerkt wordt. Problemen voorkomen is een stuk makkelijker dan ze te moeten oplossen wanneer er huurders in de woning zitten. Dit scheelt je een hoop stress op de momenten dat je er niet op zit te wachten. Daarnaast is de kans groot dat huurders netjes met je huis omgaan wanneer ze zien dat jij er hoogstaande apparatuur in hebt gezet.

 

Publicatiedatum 18/11/2021