9.2 / 10 1806 reviews 

Kies voor hulp bij de afbouw van je nieuwbouwwoning 

2 min. te lezen

Terug

Heb je onlangs de sleutel van je nieuwbouwwoning gekregen, of staat dit moment ergens in de komende weken op de planning? Hartstikke leuk, daar er een spannende periode van klussen, afwerken en inrichten aankomt. Bij de afbouw van een nieuwbouwwoning kan het interessant zijn, om een deel van de werkzaamheden uit te besteden aan een externe partij als Uwnieuwbouwwoning. Denk hierbij aan het afwerken van de kale wanden in de woning, of bijvoorbeeld het leggen van een vloer. Niet alleen zijn het klussen die veel tijd in beslag nemen; ook vormt het de basis voor de verdere afwerking. Niets is vervelender dan bijvoorbeeld kreukels in het behang wat je zelf op een wand aanbrengt, of bobbels in de vloer die je legt. Het doet af aan de fraaie, moderne uitstraling van je nieuwbouwhuis. 

Dit komt er kijken bij de afwerking van je huis 

Bij de casco nieuwbouw woning afwerking dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Niet alleen zullen de wanden en vloer moeten worden afgewerkt; denk ook aan de trap in je nieuwe huis. Kies je voor het verven van de trap, of laat je hier houten panelen overheen plaatsen. Trapbekleding met PVC is hierbij populair, daar het materiaal geluiddempend werkt en daarnaast volledig waterdicht is. Kies je ook voor PVC op de vloer, dan sluit de trap hier mooi op aan. 

Advies over de gekozen afwerking binnen je woning 
Zowel voor de afwerking van de trap, als van de vloer en wanden geldt dat het prettig is om vooraf advies te krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat een nieuwbouwwoning in de eerste maanden na de oplevering ervan werkt? Dit betekent dat er kleine scheuren kunnen ontstaan in tussenmuren. Door te kiezen voor een wandafwerking met glasvezelbehang voorkom je dat deze scheuren zichtbaar worden. Iets waarop het risico groter is, wanneer je voor stucwerk op de tussenmuren kiest. Een specialist op het gebied van de afwerking van nieuwbouwwoning wijst je op dergelijke zaken. 

Zelf zorgen voor de inrichting van de woning 

Nadat de afwerking van de nieuwbouwwoning door een externe partij afgerond is, kun je aan de slag gaan met het inrichten van de verschillende ruimtes. Je zou er daarnaast voor kunnen kiezen om een deel van het schilderwerk zelf te doen; denk aan het schilderen van de wanden bekleed met glasvezelbehang. Of denk aan de optie om de bestaande deurklinken te vervangen; kies voor moderne zwarte in plaats van zilverkleurige deurklinken.

Publicatiedatum 24/03/2023