9.2 / 10 1824 reviews 

Kies voor organische vormen in het interieur van je woning

2 min. te lezen

Terug

Op zoek naar kansen om het interieur in huis op te frissen? Maak gebruik van organische vormen, zoals een ovale eettafel, grote ronde spiegels in de hal en bijvoorbeeld eetkamerstoelen met een rond zitvlak. De organische vormen geven ruimtes in huis een kalme, sfeervolle uitstraling. Daarbij zijn deze vormen goed te combineren met een landelijke, industriële en bijvoorbeeld retro interieurstijl. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je deze organische, ronde vormen terug kunt laten komen in het interieur van je woning. Maak jij er momenteel al gebruik van? 

Gebruik van grote ovale vormen in het interieur 

Er zijn tal van verschillende manieren waarop je voor het gebruik van ronde, organische vormen in je interieur kunt kiezen. De ovale eettafel zwart van kleur is er een voorbeeld van, evenals een ronde salontafel en bijvoorbeeld een ronde fauteuil in de woonkamer. Dergelijke grote meubels hebben een flinke impact op de uitstraling van ruimtes; ze zullen fris en als nieuw lijken.

Ook op kleinere schaal kun je verschillende ronde vormen terug laten komen in je interieur. Denk ook aan een aantal grote, ronde bloempotten, of maak gebruik van een vloerlamp met een ronde lampenkap. Op het internet vind je veel inspiratie voor het verwerken van ronde vormen in het interieur van je ruimtes. Kijk eens op de websites van woonwinkels, of maak gebruik van een platform als Pinterest. Het laat je goed zien hoe andere huishoudens ronde vormen in hun interieur verwerkt hebben.

Natuurlijke en zachte kleuren in trek 

Vergelijk bij de aanschaf van nieuw meubilair verschillende kleuren en materialen met elkaar. Populair zijn momenteel de zachtere, vaak natuurlijk ogende kleuren. Denk aan zandtinten, een soort beige. Vind je een dergelijke kleur te licht? In dat geval kunnen ook kleuren als azuurblauw, roestig oranje of bijvoorbeeld olijfgroen het overwegen waard zijn. Deze natuurlijke kleuren geven een woning een warme, sfeervolle uitstraling. Je kunt ze combineren met koper- of goudkleurige accessoires. Ook chroomkleurige elementen worden steeds vaker in interieurs gebruikt tegenwoordig. 

Kijkend naar materialen wordt vaak gekozen voor een stoffen bekleding op de bank. Het past goed bij het zachte karakter van de zandtinten. Daarbij wordt in interieurs vaak gekozen voor houten elementen. Denk aan een houten bijzettafel of dressoir. Van nature heeft hout een hele warme, gezellige uitstraling. Daarbij is het materiaal duurzaam; een houten meubel zal lang mooi blijven. Kleine beschadigingen kun je in sommige gevallen wegwerken door het materiaal licht te schuren en opnieuw te lakken. 

Publicatiedatum 07/03/2024