9.2 / 10 1817 reviews 

Kleed het terras aan met een fraai buitenkleed

2 min. te lezen

Terug

Haal nog meer uit de tuin bij je woning, door deze op een gezellige wijze in te richten. Het is niet voor niets dat men vaak stelt dat een terras gezien kan worden als een verlenging van je woonkamer. Probeer het buitenmeubilair zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het interieur in huis. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt is het gebruik van een buitenkleed. Een buitenkleed komt goed tot z’n recht onder een overkapping, op het terras en bijvoorbeeld op een steiger achter in de tuin. Niet alleen kleed je deze ruimtes met een buitenkleed sfeervol aan, het biedt nog meer voordelen. In dit artikel lees je er alles over. Heb jij het gebruik van een buitenkleed al eens overwogen? 

Meer comfort op het terras met een buitenkleed 

Een buitenkleed voelt prettig aan je voeten, waarmee je het woongenot vergroot. Dat geldt in het bijzonder wanneer het buiten warm is en de zon fel schijnt. Het is afhankelijk van het type tegel dat je op het terras gebruikt, hoe warm deze in de zomermaanden worden. Er zijn verschillende soorten tegels die de warmte vasthouden. Het maakt ze al snel heet als jij of je kinderen op blote voeten door de tuin lopen. Met een buitenkleed heb je daar geen last meer van! Niet alleen prettig voor jou en je kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor huisdieren. Met name honden zoeken al snel een plekje op het gazon in de zomer, daar de tegels van het terras te heet voor ze zijn. 

Buitenkleden kun je het hele jaar door buiten laten liggen 

Zoals de naam al doet vermoeden is een buitenkleed specifiek bedoeld voor de buitenruimte. Het maakt dat je het kleed ook bij slecht weer op het terras kunt laten liggen. De duurzame materialen die bij de productie van buitenkleden gebruikt worden zullen niet snel lijden onder het slechte weer. Al is het voor de levensduur van een buitenkleed logischerwijs verstandig om deze na de zomermaanden in de schuur of bijvoorbeeld op zolder op te bergen. 

Combineer een buitenkleed met verschillende andere accessoires om het interieur van je terras compleet te maken. Denk aan fraaie tuinverlichting rondom het terras, een leuke set van tuinmeubelen, een houten bijzettafel, een aantal bloempotten, enzovoorts. Zorg dat de stijl van deze elementen aansluit bij de stijl van het interieur in huis. Zo worden de woning en tuin een geheel! 

Publicatiedatum 19/03/2024