9.2 / 10 1821 reviews 

Kunstgras in de tuin 

2 min. te lezen

Terug

Wat zijn de voordelen van kunstgras? Het is een simpele vraag die veel huishoudens zich stellen. We zullen de voordelen van het installeren van je eigen gras uitleggen.

Voordelen van kunstgras

Stel je voor dat je naar je nieuwe huis bent verhuisd en je ziet dat je gazon er als een kaal land bij ligt. Je weet dat als je natuurlijk gras kweekt, het minimaal 3 tot 4 maanden zal duren om volledig te groeien. Maar vaak belemmeren sommige factoren de groei van het gras. Soms is het weer niet geschikt om te planten. En soms is de grond vol zoutgehalte, waardoor langduriger testen en behandelen nodig zijn. Om een ??uitstekend grasveld te laten groeien, heb je gemiddeld zes maanden nodig. Aan de andere kant heeft kunstgras zoiets niet nodig. Je kunt naar de markt gaan, je favoriete kleur en textuur selecteren en deze binnen een dag of twee installeren. Je huis is klaar en je kinderen kunnen op het gazon spelen nadat je kunstgras is geïnstalleerd. De installatieprocedure voor kunstgras is eenvoudig.

Verkrijg het perfecte gazon

Een perfect gazon heeft een zekere natuurlijke aantrekkingskracht als het hele jaar door weelderig, groen en gezond blijft. Dit gebeurt echter bijna nooit met natuurlijk gras, dat de neiging heeft om geel te worden of kale plekken krijgt als gevolg van overmatige hitte, regen of overmatig gebruik. Natuurlijk gras blijft niet weelderig en groen, maar het kunstmatige gras wel.

Hoe het je geld bespaart

Veel mensen denken dat kunstgras kopen een duur alternatief is voor natuurgras. Maar bepaalde factoren suggereren iets anders. Bijvoorbeeld: Om natuurlijk gras te laten groeien, heb je een tuinman nodig die het gazon zal ontwikkelen, graven, water geven en planten.

Goede natuurlijke graszoden zijn ook vrij duur.

Kunstmatig gras is duurzaam. Je installeert het vandaag, en dan kun je het zeker vijf tot tien jaar vergeten. Het is bestand tegen barre weersomstandigheden en ruige sporten. Het heeft geen onderhoud nodig. Je hoeft het niet te maaien of zelfs maar water te geven.

Waar kun je het gebruiken?

Het is geschikt voor verschillende toepassingen. Het kan worden gebruikt om een ??klein, mooi gazon te maken, een veilige speelplaats of een uitstekende speelplaats voor je hond of een ander huisdier. Het is ook geschikt voor andere doeleinden zoals daktuinen en sportgras etc.

Kunstgras voor gazons

In veel huishoudens wordt kunstgras nu veel gebruikt voor gazons. Het vereist geen onderhoud, water geven of wieden, waardoor je het hele jaar door een perfect ogende tuin krijgt, ongeacht het weer. Ook afhankelijk van het soort gras, kun je er zelfs ruige sporten op beoefenen en hoef je niet bang te zijn om het gras te vertrappen en te verpletteren. Het is ook perfect voor huishoudens met honden. Honden genieten net zoveel van het gras als van echt gras. Ook kan kunstgras gemakkelijk worden schoongemaakt met een slang met minimale inspanning.

Daktuinen en balkons

Kunstgras is ideaal voor daktuinen en balkons. En aangezien kunstgras geen onderhoud nodig heeft, scheelt het een hoop gedoe met water geven en trimmen. Het gras heeft afvoergaten om ervoor te zorgen dat het water erdoorheen stroomt en over je dak loopt.

Publicatiedatum 01/01/2021