9.2 / 10 1806 reviews 

Kunstgras in de tuin helpt bij het verkopen van je huis

4 min. te lezen

Terug

Het hebben van kunstgras in je tuin kan een grote impact hebben op de verkoop van je huis.

Hier zijn enkele redenen waarom kunstgras hierbij helpt: 

  • Het gazon is mooi groen

Met kunstgras heb je altijd een prachtig groen gazon, ongeacht het seizoen. Zelfs tijdens droge periodes blijft het gras er levendig en fris uitzien. Dit geeft potentiele kopers direct een positieve indruk.

  • Het gazon oogt netjes zonder onderhoud

Een groot voordeel van kunstgras is dat het er altijd verzorgd uitziet, zelfs als het een tijd niet onderhouden is. Geen zorgen meer over het maaien of besproeien van het gazon. Het gras blijft strak en mooi van structuur, wat een aantrekkelijke uitstraling geeft aan de tuin. Dit maakt de tuin aantrekkelijk en uitnodigend voor potentiële kopers.

  • Onderhoudsarme tuin voor nieuwe bewoners

Voor toekomstige bewoners is een onderhoudsarme tuin een enorm pluspunt. Door kunstgras te hebben, hoeven ze zich geen zorgen te maken over regelmatig maaien, sproeien en bemesten. Dit bespaart tijd en energie, waardoor ze meer kunnen genieten van de tuin.

  • Verzorgde look door kunstgras

Het gebruik van kunstgras geeft de tuin een verzorgde uitstraling. De strakke groene grasmat creëert een gevoel van orde en netheid. 

  • Duurzaamheid en lange levensduur

Kunstgras is duurzaam en gaat lang mee. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en behoudt zijn kleur en structuur gedurende vele jaren. Dit maakt het een waardevolle investering voor nieuwe bewoners, wat weer bijdraagt aan de verkoopbaarheid van het huis.

In 10 stappen eenvoudig zelf kunstgras leggen

Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding om zelf kunstgras te leggen. Als je deze 10 stappen volgt, kun je probleemloos kunstgras kopen en een mooi kunstgrasveld in je tuin aanleggen:

Stap 1: Het bestaande gras verwijderen

Verwijder het bestaande gras volledig uit de tuin. Graaf in totaal ongeveer 10cm weg. Dit is nodig om een goede waterdoorlatende ondergrond te creëren. 

Stap 2: Zorg voor een goede kantopsluiting

Creëer een stevige kantopsluiting rondom het gebied waar je het kunstgras wilt leggen. Gebruik hierbij bijvoorbeeld betonbanden of opsluitbanden.

Stap 3: Aanbrengen van het zandbed

Zorg voor een stabiele en egale ondergrond door een zandbed aan te leggen. Verdeel het zand gelijkmatig over het oppervlak en gebruik een trilplaat om het zand stevig aan te drukken. Zorg dat het zand na aantrillen 1 tot max 2cm onder de bovenkant van de opsluitbanden zit. Dit geeft een natuurlijke look.

Stap 4: Leggen van het drukverdeeldoek

Plaats een drukverdeeldoek op het zandbed om de laag kunstgras te beschermen tegen oneffenheden en onkruidgroei. Zet het doek vast met een paar grondpennen op de hoeken. Het drukverdeeldoek zorgt er ook voor dat er geen kuilen in het gras ontstaan door zogenaamde puntbelasting. Dit is bijvoorbeeld een stoelpoot, die zonder toepassen van drukverdeeldoek een kuiltje in het kunstgras oppervlak kan achterlaten. 

Stap 5: Het kunstgras leggen

Rol het kunstgras uit over het oppervlak en zorg ervoor dat het goed aansluit op de kantopsluiting. Let op een eventuele vleug in het gras en zorg bij meerdere rollen naast elkaar dat de vleug in dezelfde richting gaat. 

Stap 6: Het lijmen van eventuele naden

Als je meerdere stukken kunstgras moet gebruiken, zorg er dan voor dat de naden goed op elkaar aansluiten. Gebruik hiervoor speciale kunstgrastape met lijm.

Stap 7: Het kunstgras op maat snijden

Snijd het kunstgras indien nodig op maat met behulp van een scherp mes. Wees nauwkeurig en zorg ervoor dat de randen strak en recht zijn.

Stap 8: Het kunstgras vastzetten met de kunstgraspinnen

Bevestig het kunstgras stevig aan de ondergrond met behulp van kunstgraspinnen. Plaats deze spinnen om de 50-100 centimeter langs de rand van het kunstgras.

Stap 9: Het kunstgras opborstelen met de bezem

Gebruik een harde bezem om het kunstgras op te borstelen. Borstel tegen de vezelrichting in, zodat het gras mooi rechtop komt te staan en een natuurlijke uitstraling krijgt.

Stap 10: Bezanden van het kunstgras

Strooi tot slot een dunne laag kwartszand over het kunstgras. Dit zand zal het gras verzwaren en ervoor zorgen dat de vezels goed blijven staan. Na het invullen met het zand nogmaals opborstelen voor een mooie natuurlijke look. Advies voor de hoeveelheid infill zand. Tot 30mm 5kg/m2. 30-50mm 10kg/m2, meer dan 50mm 15kg/m2

Extra voordelen van kunstgras

Naast de eerder genoemde voordelen zijn er nog meer redenen waarom kunstgras een uitstekende keuze is voor je tuin:

Milieuvriendelijk: Kunstgras vereist geen pesticiden, herbiciden of meststoffen. Dit helpt het milieu te beschermen en vermindert de schadelijke effecten op mens en dier.

Voorkomen van allergische reacties: Kunstgras bevat geen pollen, waardoor mensen met allergieën comfortabeler kunnen genieten van hun buitenruimte.

Kind- en diervriendelijk: Kunstgras biedt een veilige en duurzame speelomgeving voor kinderen en huisdieren. Het gras is zacht en veerkrachtig, wat de kans op blessures vermindert.

Geen modder of kale plekken: Met kunstgras heb je nooit meer last van modderige of kale plekken in de tuin. Het gras blijft altijd groen en mooi, hoe intensief het ook gebruikt wordt. Een zwembadje in de zomer een paar weken op het kunstgras is geen enkel probleem en het gazon blijft mooi.

Geschikt voor elk type tuin: Of je nu een kleine stadstuin of een grote achtertuin hebt, kunstgras kan overal worden geïnstalleerd. Het past zich gemakkelijk aan verschillende omgevingen aan, ongeacht de grondsoort.

Met deze extra voordelen wordt duidelijk dat kunstgras een slimme en duurzame keuze is voor het creëren van een prachtige en onderhoudsarme tuin!Publicatiedatum 01/02/2024