9.2 / 10 1803 reviews 

Last van schimmel in de douche?

2 min. te lezen

Terug

De badkamer is een ruimte die erg vochtig kan worden door het water dat je gebruikt tijdens het douchen. Het is belangrijk dat de vochtige lucht op den duur verdwijnt, want anders kun je te maken krijgen met schimmels. Wil je weten wat je moet doen als er toch een schimmel groeit? Lees dan gauw verder!

Verwarmen en onderhoud

Schimmels houden van ruimtes die vochtig en warm zijn. De badkamer is dus de ideale plek voor de schimmels om zich te gaan nestelen. Daarom is het belangrijk dat je er goed op let dat jouw badkamer zo snel mogelijk weer droog wordt. Een slimme radiatorknop kan helpen. Voordat je gaat douchen kun je namelijk de radiator aandoen. Hierdoor worden de tegels in douche verwarmd, waardoor er uiteindelijk minder condens door het warme water op de tegels ontstaat. De kans op schimmels wordt daardoor veel kleiner. Deze knop kun je tot slot ook nog eens bedienen met jouw mobiele telefoon. Erg handig dus! Ten tweede is het belangrijk om de douche regelmatig droog te maken na gebruik. Dit kan met een douchewisser of je kunt een doek gebruiken. Maak de douche daarnaast ook regelmatig schoon. 

Schimmels verwijderen

Ben jij de dupe van een schimmel in de badkamer? Dan is het tijd om deze aan te pakken. Doe dit zo snel mogelijk om te voorkomen dat de badkamer vervelend gaat ruiken. Daarnaast kunnen schimmels een negatief effect hebben op de gezondheid als ze ingeademd worden. Verwijder ze daarom met een bleekmiddel of met baking soda. Breng de schimmelverwijderaar aan en laat het even intrekken. Controleer de kitranden daarnaast ook goed. Als hier schimmel op zit, kan de kit namelijk zwak worden waardoor het zijn functie verliest. Gelukkig kun je deze ook schoonmaken. Als de schimmelvorming te groot is, kun je er ook voor kiezen om een nieuwe kitlaag aan te brengen en de oude te verwijderen. Tot slot is het ook mogelijk om een specialist in te schakelen als het je niet lukt om de schimmel weg te krijgen.

Schimmels in de badkamer zijn erg vervelend. Door het water en de warmte kunnen deze zich gemakkelijk vormen als de douche niet goed onderhouden wordt. Maak de douche daarom regelmatig schoon. Als je schimmels hebt is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te verwijderen. Wil je gelijk een radiatorknop of radiator ventilator aanschaffen om bestand te zijn tegen schimmels? Kijk dan op de website van Robbshop!

Publicatiedatum 04/11/2022