9.2 / 10 1836 reviews 

Maak kennis met de oersterke PVC vloeren

3 min. te lezen

Terug

Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe vloer? Dan heb je vast al gemerkt dat PVC vloeren tegenwoordig in een rap tempo aan populariteit winnen. Dit is niet zo geheel verrassend aangezien deze vloeren beschikken over een sterke slijtlaag, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. Door de toenemende populariteit van PVC vloeren is er inmiddels voor ieder interieur een perfect exemplaar te vinden. Maar wat maakt een PVC vloer nou zo populair? Lees snel verder en kom alles te weten over de opvolger van een traditionele laminaatvloer!

Perfecte geluiddempende eigenschappen

Vrijwel de meeste woningen in Nederland zijn niet of nauwelijks volledig geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat huizen al snel enorm gehorig zijn. Op de lange termijn kan dit ervoor zorgen dat jouw buren te maken krijgen met overlast van loopgeluiden in jouw huis. Deze loopgeluiden zijn standaard aanwezig in iedere woning en ontstaan veelal door de radio, stofzuigen en het lopen op hakken. Om de geluidsoverlast met de buren zoveel mogelijk te voorkomen kan je het beste een klik PVC vloer nemen. Deze vloer is in een mum van tijd te leggen en gemakkelijk te combineren met een gelui reducerende ondervloer. Hiermee is een PVC vloer inmiddels de favoriet bij mensen die in een appartement wonen.

Kiezen voor klik PVC of toch plak PVC

Het is inmiddels algemeen bekend dat PVC vloeren in twee verschillende soorten komen, namelijk: klik PVC en plak PVC. Beide vloeren zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof wat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken om de kwaliteit. Het verschil tussen deze vloeren zit dan ook in de manier van leggen. Hieronder nemen wij graag beide PVC vloeren onder de loep:

  • Klik PVC vloeren
    Eigenlijk is klik PVC het beste te vergelijken met een laminaatvloer. Beide vloeren leg je immers met behulp van de handige klikverbindingen in een handomdraai. Wanneer je deze vloer in huis wilt gaan leggen, dan is het belangrijk om te weten dat je altijd een goede ondervloer gebruikt. Dit is zeker het geval als jouw woning beschikt over vloerverwarming. Je wilt immers niet dat de werking door een nieuwe vloer aanzienlijk minder wordt.
  • Plak PVC vloeren
    Wil je het liefst niet investeren in een ondervloer? Dan is een plak PVC vloer de beste keuze voor jou. Deze vloer staat erom bekend dat het wordt vastgelijmd op de ondergrond. Om dit te kunnen realiseren is het noodzakelijk om van tevoren de ondergrond te egaliseren. Hiermee verdwijnen alle oneffenheden als sneeuw voor de zon. Vanwege het egaliseren is een plak PVC vloer over het algemeen lastiger om zelfstandig te leggen. Het is daardoor te adviseren om dit uit te besteden aan een professional. 

De belangrijkste verschillen

Ondanks dat PVC vloeren momenteel niet aan te slepen zijn, kiezen vrijwel de meeste mensen toch voor een klik PVC vloer. Dit is niet geheel verrassend aangezien deze vloeren gemakkelijk zelfstandig te leggen zijn. Twijfel je toch nog tussen beide soorten PVC vloeren? Dan is het handig om te weten wat de belangrijkste verschillen zijn tussen klik PVC en plak PVC. 

Allereerst is plak PVC geschikter voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Deze vloer is aanzienlijk dunner dan klik PVC, waardoor er sprake is van een lage warmteweerstand. Dit betekent dat de warme lucht eenvoudig door de vloer kan trekken. Daarnaast is plak PVC goedkoper in de aanschaf. Toch weegt dit niet op tegen de extra kosten die om de hoek komen kijken voor het laten leggen door een professional. Hierdoor vallen de totale kosten bij plak PVC altijd iets hoger uit. Als laatste ligt klik PVC juist weer voor de hand wanneer je boven- en onderburen hebt. Welke soort PVC vloer je uiteindelijk kiest is dus geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en woonsituatie!

Publicatiedatum 18/05/2022