9.3 / 10 1621 reviews 

Maak van je eigen huis een ideale vakantiebestemming

2 NEWS_READING_TIME_ADD

Terug

Het blijft vaak een lastige keuze of je in een groot huis blijft wonen wanneer je kinderen het huis uit zijn. Door de oververhitte woningmarkt betaal je ook voor kleiner wonen vaak toch de hoofdprijs. Woon je al twintig of dertig jaar in dezelfde woning dan is de kans groot dat er nog weinig hypotheek op zit of dat je te maken hebt met een aanmerkelijke overwaarde. Je kunt deze overwaarde misschien verzilveren als je met pensioen gaat, maar er zijn ook tal van mogelijkheden om het te laten renderen. Zo kun je een vakantiehuisje kopen of zelf een bed en breakfast beginnen.

Vakantiehuis

Je kunt spaargeld of overwaarde van je huis investeren in een vakantiehuisje. Dat hoef je niet alleen te doen. Stel samen met vrienden of familie een investeringsplan op en ga je oriënteren welke plek geschikt is voor de aankoop van een vakantievilla of huisje. Daarbij kun je het nuttige met het aangename combineren en gezamenlijk hier en daar in Nederland een vakantiehuisje boeken om te zien welke regio en wat voor soort villa jullie voorkeur heeft. Er zijn in Nederland deze eeuw heel wat vakantieparken bijgekomen of hebben een upgrade ondergaan. Er is dus keuze genoeg om op verschillende plekken te gaan kijken. 

Zo blijken de waddeneilanden een enorm populaire vakantiebestemming te zijn. Hou er wel rekening mee dat het te koop staande aanbod beperkt is en dat je beslist flink in de buidel zal moeten tasten om daar een vakantiehuis te kopen. Hou je van een rustige omgeving dan kun je eens een vakantiehuis Ameland huren, om te ervaren of het eilandleven je bevalt. 

Bed & Breakfast

Valt een investering in een compleet nieuwe vakantievilla buiten je budget dan is er altijd nog de optie om een eigen bed en breakfast te beginnen. Woon je in een aantrekkelijke omgeving met bossen en heuvels of in de buurt van een stad met een rijke historie en veel bezienswaardigheden dan is dat beslist een pluspunt. Trek er bijvoorbeeld dit voorjaar eens op uit naar een bed en breakfast Zuid Limburg zodat je je kunt oriënteren hoe het er bij zo’n vaak particulier initiatief aan toe gaat. Maar bezoek ook andere regio’s. Je zult zien dat elke bed en breakfast z’n eigen karakteristieke stijl heeft. Ga je een bed en breakfast inrichten in je eigen huis, hou het dan wel gezellig en huiselijk. Neem ook kenmerkende elementen uit je eigen streek mee bij de inrichting. Daarnaast verdient het breakfast natuurlijk ook veel aandacht. Het is hierbij aan te raden je niet te bevoorraden bij de plaatselijke supermarkt, maar met echt lokale producten te werken die bij de bakker, de boer of plaatselijke slager zijn gekocht. Verwerk die streekproducten ook in speciale kenmerkende recepten uit jouw regio. Het zal de bezoekers aangenaam verrassen.

Ardennen

Je kunt uiteindelijk ook besluiten om je spaargeld gewoon te besteden aan de meest uiteenlopende vakanties zonder zelf in een huisje of bed en breakfast te investeren. Ben je iemand die graag actief bezig is tijdens zijn of haar vakantie dan zijn de Ardennen een ideale bestemming. Dit gebied heeft een zeer gevarieerde natuur met bossen en wild water. Ga je een vakantiehuis Ardennen boeken dan kun je in deze omgeving heerlijk wandelen, mountainbiken of met de kano gaan varen. Het is bovendien mooi meegenomen dat je vanuit deze streek makkelijk tripjes naar Luxemburg, Duitsland en België kunt ondernemen.

Publicatiedatum 23/03/2022