9.2 / 10 1808 reviews 

Manieren om groen in je interieur te verwerken

2 min. te lezen

Terug

Groen in je interieur kan veel voor een ruimte betekenen. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. Zowel groen als kleur verwerken in accessoires of op de wand, maar ook planten op een creatieve manier kunnen een groot verschil maken. Dit kan zowel als losse planten in een mooie pot neergezet worden, maar ook een plantenwand kan een prachtige blikvanger zijn. We gaan je vertellen hoe je groen op verschillende manieren in je interieur kunt verwerken.

Kleur op de muur

Een snelle manier om groen in je interieur te verwerken is door de kleur op de muur aan te brengen. Dit hoeft natuurlijk niet meteen een fel groene kleur te zijn. Er zijn ook veel subtielere en rustigere tinten groen die prachtig in het interieur staan.  Een lichtgroene kleur licht meteen een ruimte op, maar bijvoorbeeld een olijfgroene kleur op de wand kan een warm en luxe gevoel aan het interieur geven. Op die manier kan een groene kleur op de wand een prachtige accentmuur zijn. Voor een echte accentmuur kun je ook kiezen voor een mooi groen behang met vrolijke of juist een subtiele print of textuur.

Planten in je interieur

Planten in je interieur verwerken is een perfecte en makkelijke manier om groen aan je interieur toe te voegen. Dit kan op veel verschillende manieren gedaan worden en er zijn ook veel verschillende planten waar je uit kunt kiezen. Als blikvanger in een lege hoek zal een grote plant prachtig zijn, maar juist wat kleine plantjes op de tafel of een mooie hangplant boven op de kast staat ook erg mooi.  Voor een echte blikvanger in je interieur is een plantenwand of een moswand ook een prachtig idee. Een moswand heeft daar in tegen ook geheel geen onderhoud nodig, maar voegt veel groen toe. Een plantenwand is juist weer prachtig om te vullen met verschillende hangplanten om echt een zee van planten te creëren.

Groene meubels of accessoires

Als laatste kun je natuurlijk met groene meubels of accessoires ook de kleur goed in je interieur verwerken. De kleur groen brengt rust in je interieur en is dan ook een goede keuze als accentkleur.  Door bijvoorbeeld een olijfgroene fauteuil te plaatsen heb je ook direct een blikvanger. Wil je het wat minder opvallend? Dan zijn groene accessoires ook een goed idee. Door bijvoorbeeld mooie groene bloempotjes, vaasjes, kaarsen of kussen te plaatsen, verwerk je de groene kleur ook mooi in je interieur. Het voordeel van groene accessoires is ook dat je ze vaker kunt wisselen. Zo kan lichtgroen een mooi accent zijn voor het voorjaar en de zomer, terwijl in het najaar en de winter bijvoorbeeld blauw of donkerder groen weer een mooie kleur is.

 

Publicatiedatum 21/11/2023