9.2 / 10 1836 reviews 

Meer wooncomfort? Drie tips die je zullen helpen

2 min. te lezen

Terug

Wooncomfort is een woord dat je steeds vaker hoort. Wat wil het nu eigenlijk zeggen? De beste omschrijving is wat ons betreft: hoe goed kun je kunt genieten van het thuis zijn. En daarbij horen veel verschillende zaken. Het moet lekker warm zijn, je wilt een knus huis hebben en je moet in jouw behoeften kunnen voorzien (slapen, wassen, ontspannen etc).

Tip 1: Zorg voor een sfeervolle en knusse woonkamer

De kamer waar je de meeste tijd wakker doorbrengt is meestal de woonkamer. Hier zul je ontspannen en tot rust komen. Zorg er daarom voor dat deze knus en sfeervol is ingericht en aangekleed. Plaats dan ook comfortabele banken en stoelen en koop zachte kussens. Als je over een comfortabele bank beschikt, zal je prettiger thuis kunnen komen en lekker de avond in de woonkamer kunnen spenderen. Een sfeervolle woonkamer met comfortabel meubilair zorgt ervoor dat je meer rust en ontspanning ervaart. En dat komt jouw gezondheid weer ten goede. Ook leuke woonaccessoires dragen bij aan een gezellig interieur. Onderschat het belang hier van zeker niet.

Tip 2: Zorg voor goede isolatie

Goede isolatie draagt bij aan een gezond klimaat in huis. Je voorkomt een hoge luchtvochtigheid, en je houdt warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. De belangrijkste onderdelen van een woning die goed geïsoleerd moeten worden zijn de vloer, de ramen en het dak. De meeste klussen zul je moeten uitbesteden en er zijn momenteel lange wachtlijsten bij aannemers. Onlangs verscheen in Groningen een artikel over een slimme ondernemer die zich hierop heeft voorbereid. Dus zoek je nog naar kunststof kozijnen in Groningen, dan kun je aankloppen bij het Kozijnenhuis. Voor de isolatie van je vloer en dak zul je toch echt op de wachtlijst moeten zetten bij een aannemer die je daar bij kan helpen.

Tip 3: Verbouw de keuken of badkamer

Een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer geven beide het gevoel van luxe. Je kunt jouw wooncomfort echt verhogen door één van deze zaken (of beide) te laten vervangen. Je kunt tegenwoordig werkelijk alle denkbare opties laten inbouwen en het is vaak ook nog eens zeer betaalbaar. Wat veel mensen ook doen is een nieuwe indeling bedenken. Daardoor kun je de ruimte beter benutten of je kunt misschien meer kastruimte creëren. 

Bedenk van tevoren goed waar je voorkeur naar uit gaat. Voor een badkamer is het aan te raden om te kiezen voor neutrale kleuren. Voor een ruimtelijke uitstraling is het slim om te kiezen voor lichte kleuren, zoals wit. Loodgieters raden bijvoorbeeld aan om te kiezen voor een witte toilet. Bedenk ook goed wat voor uitstraling de rest van het huis heeft. Bij een landelijke inrichting past bijvoorbeeld houten meubels goed.

Publicatiedatum 08/02/2022