9.2 / 10 1803 reviews 

Met deze meubelen richt je je nieuw huis knus in

2 min. te lezen

Terug

Ga je binnenkort een nieuw huis huren, of ben je je alvast aan het voorbereiden op je nieuwe stekje? Dan is het tijd je te verdiepen in de leukste nieuwe modetrends. Met nieuwe meubelen kun je van je nieuwe huis echt een thuis maken, dat helemaal aan jouw smaak en wensen voldoet. In dit artikel vertellen we je over de nieuwste, duurzame en voordelige meubeltrend: mangohout.

De eigenschappen van mangohout

Als je mangohout eenmaal een keertje hebt gezien, dan herken je het overal. Het heeft een warme uitstraling en een prettige, oranjebruine kleur. Door de aanwezige nerf en het opvallende kleurverloop in het hout, zien geen twee planken er hetzelfde uit. Dat geeft een opvallend effect wanneer er meubelen van worden gemaakt. Mangohout is uniek, omdat geen twee meubelen er hetzelfde uitzien. Tegelijkertijd is het hout een natuurproduct dat niet uit de mode kan gaan.

Een veelzijdige houtsoort

Mangohout is een hardhoutsoort, en dat zorgt ervoor dat meubelen van deze houtsoort lang meegaan. Er zullen niet snel krassen of beschadigingen in ontstaan. In de meubelwinkel zijn mangohouten meubelen vaak al uitgerust met een beschermlaag, waardoor ze ook tegen vuil en vocht beschermd zijn. Omdat mangohout zo sterk is, kan er van alles van gemaakt worden. Denk aan een mooie salontafel van mangohout, of een stijlvolle boekenkast. Koop je die meubelen bij een specialist zoals Mangohoutonline.nl, dan zijn ze ook nog eens voordelig. Deze speciaalzaak werkt zonder dure tussenpersonen, waardoor ze de meubelen voor een scherpe prijs rechtstreeks van de fabriek naar jouw woonkamer kunnen brengen.

Met duurzaam zit je goed!

Tegenwoordig is duurzaamheid belangrijker dan ooit. Koop je nieuwe meubelen, dan wil je natuurlijk ook weten dat die een ecologisch verantwoorde herkomst hebben. Met mangohout weet je gelukkig dat je goed zit. Dat komt doordat mangohout in feite een restproduct is. Het is het hout van de mangoboom, die op plantages in tropische gebieden wordt gekweekt. Is de boom te oud om nog interessant te zijn voor de mangomarkt, dan wordt hij gekapt. Zonde om met dat mooie hout niets te doen! De boomstam wordt naar een meubelfabriek gebracht, waar er vervolgens meubels van worden gemaakt, zoals een eettafel of een dressoir van mangohout. Het hout is dus niet alleen mooi, maar ook nog eens bijzonder duurzaam.

Publicatiedatum 23/11/2021