9.2 / 10 1825 reviews 

Met deze tips kun je de juiste jaloezieën kopen voor in je huis 

3 min. te lezen

Terug

Op het moment is er in de wereld van raambekleding een trend gaande waarin er juist vooral wordt gekozen om jaloezieën te plaatsen in huis. Gordijnen zijn dus een beetje uit de mode geraakt, al geldt dit niet voor de prachtige rolgordijnen. De jaloezieën zien er natuurlijk hartstikke mooi en stijlvol uit, maar ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen en kleuren. Dit zorgt ervoor dat er zeker een model is dat je helpt om de perfecte uitstraling voor je woning te creëren. Mogelijk kan dit met houten jaloezieën kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook aanschaffen in een ander materiaal. Daarover kun je meer lezen in dit artikel. 

Kies het juiste materiaal voor de ruimte 

Nadat je de keuze hebt gemaakt om inderdaad jaloezieën aan te gaan schaffen om ze vervolgens op te hangen voor de ramen in je woning is het tijd om op zoek te gaan naar het perfecte materiaal. Hierbij kan er dus gekozen worden voor een jaloezie van hout, maar dit type raambekleding kan tevens gemaakt worden van bijvoorbeeld kunststof en aluminium. Het zal naar alle waarschijnlijkheid lastig worden om een keuze te maken tussen de verschillende materialen, wat met name komt doordat ze allemaal verschillende voordelen bieden. Daarnaast kunnen de materialen ook variëren in geschiktheid, wat echt afhangt van de ruimte. In de badkamer is een jaloezie van PVC bijvoorbeeld erg geschikt, terwijl aluminium jaloezieën beter zijn in de woonkamer.

Advies nodig? Neem gerust contact op

Vergeet je budget niet

Je kunt ondertussen zoveel verschillende jaloezieën aanschaffen. Hierdoor zal het niet alleen lastig worden om te bepalen welk exemplaar jij wilt kopen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat er grote prijsverschillen zijn. Hierdoor zou het zomaar ineens kunnen dat jij een jaloezie op het oog hebt die een stuk hoger is qua prijs is dan je budget. Het is dan in principe toch beter om voor een ander model te gaan, puur omdat dit een stuk goedkoper kan zijn en wel in je budget kan vallen. Let dus goed op de prijs van de jaloezieën tijdens je zoektocht.

Kies de juiste stijl

Er zijn allerlei jaloezieën verkrijgbaar op de markt, wat de keuze dus echt lastig kan maken. Je moet dan ook kiezen welke het meest geschikt is voor de kamer, terwijl dit exemplaar ook de stijl van deze ruimte moet weerspiegelen. Daarnaast moet het natuurlijk ook passen bij je smaak. Het zou kunnen dat je de voorkeur geeft aan een jaloezie die horizontaal zijn. In principe zijn dit witte luiken, wat echt goed past bij de huidige mode. Ze zullen goed zijn voor je privacy, maar ook voor de lichtregeling. Daarnaast kun je ook kiezen voor verticale jaloezieën, wat natuurlijk ook wel verkrijgbaar is in het wit als dat je gewilde kleur is. Waarvoor je kiest hangt echt van je eigen voorkeur af. 

Houd rekening met privacy en licht

Daarnaast zul je ook moeten bepalen of je de ruimte licht en luchtig wilt houden of dat je het juist meer een gezellige sfeer wilt geven. Je kunt de jaloezieën natuurlijk kantelen om de zon binnen te laten of juist buiten te houden. Sluit je de raambekleding? Je zult dan licht verliezen. Niet iedereen is hier groot fan van, maar het zorgt er natuurlijk wel voor dat je veel meer privacy hebt. Met de gesloten jaloezieën is het immers niet meer mogelijk voor de buren om door je ramen te kijken. Wil je wel een beetje licht je huis in laten? Dat kan natuurlijk, maar dit zal wel slechte gevolgen hebben voor je privacy. 

Wij helpen je graag, neem vrijblijvend contact op!

Publicatiedatum 20/01/2021