9.2 / 10 1825 reviews 

Met deze tips zul je je vakantiehuis zeker verhuren

3 min. te lezen

Terug

Als je de keuze hebt gemaakt om een vakantiewoning te kopen dan zul je hier natuurlijk niet het hele jaar doorbrengen. Je kunt er daarom voor kiezen om de grote vakantiehuizen te verhuren aan anderen op de momenten dat jij gewoon in je eerste huis bent. Door dit te doen zul je een leuk zakcentje kunnen verdienen, al moet je hiervoor natuurlijk wel daadwerkelijk huurders kunnen vinden. Een huisje huren Nederland is op het moment gelukkig mateloos populair vanwege de pandemie, dus de kans is groot dat je vakantiewoning wel degelijk verhuurd zal worden. Je kunt deze kans gelukkig nog groter maken door de onderstaande tips in te zetten. 

Overtuig de huurders van de locatie 

De omgeving maakt voor een groot deel de Unique Selling Point van je vakantiehuis. Je zult die woning immers niet zomaar op die locatie hebben gekocht. Het is dan ook echt cruciaal om de potentiële gasten te laten weten wat ze allemaal in de buurt kunnen doen. Er zijn vast dingen in de omgeving die ze beslist moeten gaan zien, maar je kunt bijvoorbeeld ook een lijst maken van een lekkere restaurants. Door dit te doen zul je de beschrijving van je tweede huis echt compleet maken. Dit kun je op allerlei manieren doen, zo kun je ook de mooiste steden in de buurt vermelden. Geef daarnaast aan welke uitstapjes gemaakt kunnen worden in de omgeving van de woning. 

Maak goede foto’s

Als mensen op zoek zijn naar een vakantiehuis dan kijken ze daadwerkelijk direct naar de foto’s. Dit doen ze dus al voordat ze überhaupt de tekst hebben gelezen. Normaal gesproken maken ze dan ook de keuze puur op basis van de afbeeldingen. Goede foto’s zijn daarom van cruciaal belang. Je moet hierom zorgen voor sfeervolle foto’s die een realistisch beeld geven van de vakantiewoning. Hierbij moet je ook de omgeving niet vergeten. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s van het terras of de tuin maken, maar het is ook zeker slim om een foto van het uitzicht te schieten als dit heel mooi is. De hoeveelheid afbeeldingen zijn in principe niet heel belangrijk, het gaat juist meer om de kwaliteit van de foto’s. 

Neem contact op voor de mogelijkheden

Vermeld de Unique Selling Points

De Unique Selling Points van je vakantiehuis, wat dus eigenlijk je tweede woning is, zijn echt enorm belangrijk. De omgeving kan hier dus één van zijn, maar dat mooie uitzicht of die grote tuin kunnen ook zeker deel uitmaken van het unieke verkooppunt, zoals Unique Selling Point genoemd wordt in het Nederlands. Het is dan ook van belang dat je alle belangrijke kenmerken van het huisje aangeeft in de advertentie. Dit komt doordat mensen normaliter gericht zoeken aan de hand van allerlei criteria. Door dit te doen zullen ze dus hun ideale vakantiewoning vinden, wat zomaar jouw tweede huis zou kunnen zijn. Toch zullen ze dit niet vinden als je niet alle eigenschappen en Unique Selling Points hebt vermeld of aangevinkt. 

Vraag om reviews

Nadat iemand je vakantiehuis gehuurd hebt is het slim om hem of haar te vragen naar de ervaring. Veel mensen kijken namelijk naar de reviews als ze op zoek zijn naar een vakantiewoning. Het is dan ook handig dat je gasten reviews schrijven over hun periode in je huisje. Dit zou je in de woning kunnen doen met behulp van een gastenboek, maar het is ook zeker slim om de reviews online te laten plaatsen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen op je site, maar over het algemeen is het tevens mogelijk om een beoordeling achter te laten bij de advertentie. Vraag je huurders dan ook om dit te doen. 

Publicatiedatum 14/01/2021