9.2 / 10 1806 reviews 

Met deze vijf tips haal je het beste uit je woning

2 min. te lezen

Terug

Als je je woning wilt verhuren, is het belangrijk om het optimale uit je woning te halen. En dat gaat verder dan alleen een likje verf op de muur. Je bent het aan de huurder verplicht om de beste woonomgeving te verzorgen. En zelf haal je er ook nog voordeel uit. Een woning die in perfecte staat is, op alle vlakken, stelt je in staat om een hogere huurprijs te vragen. Hieronder staan vijf tips die ervoor gaan zorgen dat jouw woning een pareltje wordt.

Tip 1: Haal er experts bij

Als verhuurder heb je waarschijnlijk enige kennis over woningen en de techniek. Maar je kunt niet alles weten. Daarom is het belangrijk om contact te zoeken met experts. Dit is een kleine investering, die je later dubbel en dwars terugkrijgt. Stel dat je wilt (bij)bouwen en alles over water en techniek wilt weten, dan is Bronbemaling.com een goede keuze. Met meer dan 75 jaar ervaring en een snelle service is elke partij geholpen, waaronder jij en de toekomstige huurder.

Tip 2: Besteed de bouw uit

Nu zie je in programma’s op televisie alleen de excessen, maar feit is wel dat een verbouwing in 99 van de 100 gevallen beter gedaan kan worden door professionals. Een muurtje metselen is nog tot daar aan toe, maar zaken zoals bronbemaling laat je toch beter over aan specialisten. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt en dat je huurder over een maand of drie niet klagend aan de telefoon hangt.

Tip 3: Kijk af bij anderen

Beter goed gejat dan slecht bedacht is een bekend cliché. En zoals wel vaker met clichés is het ook in dit geval een waarheid als een koe. Door bij andere verhuurders een kijkje te nemen, zie je wat ze goed doen en ook wat ze niet goed doen. Je haalt er inspiratie uit. Daarnaast is het alleen maar goed om contact te hebben met andere verhuurders. Je vergroot hiermee je kennis en het kan ook geen kwaad om te weten welke prijzen anderen vragen.

Tip 4: Laat zelf een bouwkundig rapport opmaken

Dit is vooral verstandig voor verhuurders die een wat oudere woning aanbieden, maar ook als je een wat nieuwere woning verhuurt, is een bouwkundig rapport het overwegen meer dan waard. De staat van de woning zie je niet alleen aan de buitenkant. Daarvoor heb je een kijkje van binnen nodig. Ook voor je huurders is het fijn om een woning te betrekken die goed en veilig is.

Tip 5: Ga mee met de tijd

Een oudere woning heeft zeker zijn charmes, maar het is in ieders belang om met de tijd mee te gaan. Dat betekent dat je oude woning verduurzaamd moet worden. Zonnepanelen zorgen ervoor dat de energierekening omlaag gaat. En ook voor de uitstraling van de woning is het beter om te blijven vernieuwen. Vernie

 

Publicatiedatum 02/04/2024