9.2 / 10 1821 reviews 

Meubels en huisdieren: waar moet je op letten?

2 min. te lezen

Terug

Ben jij van plan om een huisdier aan te schaffen, bijvoorbeeld een hond of een kat? Super leuk natuurlijk maar bij de aanschaf moet je niet alleen denken aan alles wat je nieuwe huisdier nodig heeft qua verzorging, ook met je huis en vooral je meubels moet je rekening houden. Een bank, een tafelpoot of je favoriete stoel kan namelijk ook de favoriet worden van je nieuwe huisdier en voor je het weet gaat de kwaliteit van je meubel achteruit. Gelukkig zijn er wel een aantal tips waar je op kunt letten.

Hou je huis schoon

Je huis schoon houden, en dus ook je meubels, is een goed begin wanneer je graag je huis mooi wilt houden. Het is daarom van belang om regelmatig te stofzuigen, vooral ook om losse haren te verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld een stofzuiger die krachtig genoeg is om haren van huisdieren te verwijden, kijk bijvoorbeeld op de website van de Consumentenbond en kijk naar de beste stofzuiger huisdieren. Heb je echt last van hardnekkige haren, bijvoorbeeld op je stoffen bank, verwijder de haren met een rubberen schoonmaakhandschoen. Heeft je huisdier een ongelukje gehad maak dit dan schoon met de juiste middelen, vaak werken producten zoals Biotex, groene zeep of soda perfect!

Zorg voor frisse lucht

Huisdieren kunnen ook geurtjes verspreiden die niet heel aangenaam zijn. Ook al hou jij je huis goed schoon door regelmatig te dweilen en te stofzuigen met bijvoorbeeld een zakloze stofzuiger, ook dan kun je soms ruiken dat er een huisdier aanwezig is. Gebruik bijvoorbeeld speciale geursprays of een dierenparfum. Vergeet ook niet regelmatig je huis goed te ventileren. Heb je bepaalde geurtjes in de bekleding van je meubels of vloerkleed, spray dan hier een 1 op 1 oplossing met water en schoonmaakazijn op, dit zorgt dat de geur wordt geneutraliseerd. Gebruik niet te veel geurkaarsen of geurolie in huis, voor veel huisdieren kan dit te heftig zijn. 

Voed je huisdier op!

Uiteraard helpt het ook mee om je nieuwe huisdier het juiste gedrag aan te leren. Leer bijvoorbeeld dat je huisdier niet op de bank mag liggen en creëer voor je huisdier een fijne eigen plek door een een mand of kussen neer te leggen. Dit is niet alleen fijn voor je huis, ook huisdieren vinden een eigen rustplek vaak erg prettig. 

Schaf een krabpaal aan

Katten houden er vaak van om regelmatig hun nageltjes te scherpen en dan vooral je favoriete bank of tafel moet het vaak ontgelden. Vooral bij jonge kittens kun je dit voorkomen door een krabpaal aan te schaffen. Zet deze in de looproute, bijvoorbeeld naar de kattenbak of naar buiten. Een krabpaal is vaak niet heel mooi in huis, maar het zorgt er wel voor dat je meubels wel mooi blijven. 

Publicatiedatum 08/09/2023