9.2 / 10 1824 reviews 

Nieuwe badkamer? Sluit een verzekering voor waterschade af

2 min. te lezen

Terug

Eindelijk is het zover, je nieuwe badkamer is af en je kunt eindelijk doen waar je al zo lang op wacht. Heerlijk badderen in een hotelluxe badkuip die van alle gemakken is voorzien. Niet langer hoef je in die krappe en saaie badkamer te ontspannen, want eindelijk is je droombadkamer realiteit geworden.

Je blijdschap is alleen van korte duur wanneer je ontdekt dat het water uit de badkuip terug te zien is op de benedenverdieping. Daar kijk je omhoog en zie je vochtplekken op het plafond die voor de verbouwing nog niet tevoorschijn kwamen. Hier had je niet op gerekend en belangrijk is: wat nu?!

In dit artikel lees je welke verzekering voor waterschade je het voordeligst kunt afsluiten bij dergelijke situaties. Ook andere factoren zoals waterschade door neerslag komen in de blog aan bod. 

Voordelig een verzekering voor waterschade afsluiten?

Waterschade door lekkage en neerslag kan de pret van een nieuwe badkamer behoorlijk drukken. Wanneer grote vochtplekken op de muren en het plafond zichtbaar worden, is dat niet alleen een doorn in het oog. Je wilt ook niet dat het erger wordt en dat de vochtplekken uitmonden in schimmelplekken. Om ervoor te zorgen dat je financieel beperkte schade oploopt en de mogelijkheid hebt om de plekken in huis te verwijderen, is het belangrijk een verzekering voor waterschade af te sluiten. Je hoopt natuurlijk niet dat het nodig is, maar als er dan inderdaad vochtplekken beginnen te ontstaan door regen of een lek in de waterleiding, dan ben je in ieder geval gebaat bij een goede verzekering voor waterschade.

Verschillende vormen van verzekering door waterschade

Wil je weten welke verzekering voor waterschade het best bij jouw situatie past? We ervaren al meer regenvallen die steeds heviger worden, dus belangrijk is je daar goed op voor te bereiden. Zeker in situaties als we in de afgelopen zomer in Limburg hebben gezien, waar vreselijke overstromingen de huizen van duizenden mensen wisten te beschadigen.

We hopen vurig dat dit zich niet herhaalt in het Nederlandse klimaat en dat we onze huizen veilig kunnen stellen tegen grote waterschade door neerslag. En om zo voordelig mogelijk uit een dergelijke situatie van waterschade te komen, is een verzekering voor waterschade onmisbaar.

Om te weten welke vormen van waterschade door verzekeraars wordt vergoed, vergelijk je de diverse voorwaarden op inboedelverzekering.nl. Afhankelijk van de oorzaak en de situatie wordt (een deel van) je inboedel vergoed. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen drie categorieën:

  • Waterschade door neerslag
  • Waterschade door indirecte neerslag, dit is wanneer hevige neerslag ervoor zorgt dat Nederlandse wateren overstromen en je huis binnendringen.
  • Waterschade door leidingwater, wanneer je die niet zelf hebt kunnen voorkomen.

Sluit een verzekering voor waterschade af bij Diks inboedelverzekering

Om te voorkomen dat je te laat bent en een regenbui of een lekkage in de waterleiding je huis beschadigt, sluit je direct een verzekering voor waterschade af. Onvoorziene en hoge kosten die daaruit voortkomen worden grotendeels vergoed en geven je financiële ruimte om de waterschade op te lossen.

Publicatiedatum 14/09/2021