9.2 / 10 1836 reviews 

Nieuwe woning gekocht? Zorg dan voor een lekvrij en geïsoleerd dak

2 min. te lezen

Terug

Heb je de sleutels van je nieuwe huis gekregen? Dan ben je vast mega blij dat je jouw eigen plek hebt weten te bemachtigen. Voordat je intrekt, is het belangrijk dat je de basis van de woning in orde maakt. Denk hierbij aan het uitvoeren van werkzaamheden op het dak en de isolatie van je huis. Op deze pagina kom je erachter wanneer je precies voor loodvervanger op je dak kunt kiezen. Je ontvangt meer informatie over wat loodvervanger is en waarom dit belangrijk kan zijn op het moment dat je een nieuwe woning hebt aangeschaft. Verder lees je wat PIR platen zijn en wat dit voor de isolatie van je nieuwe huis kan betekenen.

In welke gevallen kun je voor loodvervanger kiezen op je dak?

Er is niets spannender dan in je nieuwe woning aan de klus gaan. Hoe serieuzer je het project aanpakt, hoe sneller je van je nieuwe huis kunt gaan genieten. Om een fijn huis voor jezelf te creëren, is het belangrijk dat de basis staat als een huis. Eén van de belangrijkste onderdelen van je huis is je dak. Dit zorgt letterlijk voor bescherming tegen weer en wind, waardoor je er altijd droog en tevreden bij zit. Een geweldig materiaal dat je voor een lekvrij dak kunt inzetten is loodvervanger. Dit materiaal is milieuvriendelijker en duurzamer dan echt lood en wordt vooral op daken, dakkapellen en schoorstenen ingezet. De kans op lekkage wordt hiermee verkleind en je dak wordt er ook nog eens een stukje steviger van als je ervoor kiest om dit materiaal te gebruiken.

Niet iedereen is even handig en durft de verbouwing van zijn of haar huis zelf uit te voeren. Wanneer je erachter komt dat er reparaties aan je dak dienen uitgevoerd te worden, kun je makkelijk en snel een reparatie melden.

Dit is de meerwaarde van het laten installeren van PIR platen

Los van een stevig en lekvrij dak, wil je natuurlijk ook geen kou lijden tijdens de koudere maanden. Om ervoor te zorgen, is het belangrijk dat je voor goed isolatiemateriaal voor je woning zorgt. Je zou bijvoorbeeld PIR platen kunnen overwegen. PIR platen zijn gemaakt van schuimachtig materiaal, dat best iets wegheeft van purschuim. Het is alleen een stuk veiliger en sterker, waardoor je zelfs aan een dunne plaat al genoeg kunt hebben. Daarnaast is het minder brandbaar materiaal dan purschuim, waardoor het ook nog eens de onveiligheid vergroot. Een ander voordeel van PIR platen is dat ze vochtbestendig zijn. Dit maakt het geschikt materiaal voor in de spouwmuur of in een plat dak.

Zodra je voor PIR platen kiest, kun je ze niet alleen in je dak verwerken, maar ook in de wanden en de vloer van je nieuwe huis. Dit materiaal is dus flexibel inzetbaar, waardoor je in één keer meerdere ruimten in je huis kunt aanpakken. Ben je een handige Harrie en wil je jouw eigen woning isoleren? Dan is het goed om te weten dat professionals dit materiaal aanbevelen, aangezien het licht en makkelijk verwerkbaar is.

Publicatiedatum 06/03/2023