9.2 / 10 1825 reviews 

Nooit meer verwarring over je containers

2 min. te lezen

Terug

Stickers: als je het hoort, zul je voornamelijk aan kinderstickers denken. Roze glitter stickers, dieren stickers, spongebob stickers, et cetera. Maar stickers zijn niet alleen maar kinderachtig. In principe is een sticker simpelweg iets wat plakt. Dit woord is dan ook afkomstig van het engelse woord voor plakken: to stick. Er zijn vele verschillende soorten stickers, waarvan merendeel voornamelijk een praktisch nut dient. Zo kunnen stickers bijvoorbeeld gebruikt worden door winkeliers die kortingsstickers op hun ruiten plakken, maar ook particuliere huishoudens kunnen veel nut halen uit stickers. Denk bijvoorbeeld aan klikostickers. Natuurlijk kun je in theorie allerlei soorten stickers op je kliko plakken, maar je kan ook gaan voor een gewone  populaire containersticker.

Huisnummer klikostickers

Allereerst zijn huisnummer stickers zeer populaire containerstickers. Dit is ook logisch, wat ze voorzien in een behoefte, namelijk de behoefte van personalisering. De meeste mensen hebben namelijk dezelfde groencontainer. Dit kan ervoor zorgen dat er verwarring ontstaat op straat. Als de containerdienst is langs geweest, staan er soms meerdere containers die allemaal hetzelfde zijn naast elkaar. Hoe weet je dan welke van jou is en welke van je buren? Met klikostickers waar je huisnummer op staat, komt dit nooit meer voor. Niet alleen is dit handig voor jezelf, maar ook voor de ophaaldienst. Die zet de kliko waarschijnlijk voortaan altijd voor het juiste huis terug.

Stickers ter aanduiding van het type afval

Naast huisnummer stickers zijn er ook stickers met woorden erop over het type afval. Zo kun je een sticker met ‘rest’ nemen, maar ook ‘papier’, ‘plastic’, ‘gft’ en ‘glas’ vallen onder de categorie populaire containersticker. Ook deze stickers dienen een specifiek doel: verwarring voorkomen en tijd besparen. Het is namelijk erg vervelend als je niet van buitenaf kan zien welke kliko waartoe dient. Dan moet je eerst al je kliko’s openmaken en kijken wat erin zit, voordat je weet of je de papierkliko, de plastic kliko, de gft-kliko of de glas kliko hebt. Het is vast wel eens gebeurd dat je per ongeluk papier bij het gft deed omdat je het verschil niet zag.

Leuke stickers ter versiering

Tot slot zijn deze stickers niet alleen erg handig, maar het is ook gewoon leuk om ze te plakken en om je kliko te personaliseren. Naast een woord ter aanduiding van het type afval of een huisnummer, kun je ook een icoontje op je kliko plakken. Een andere populaire containersticker is namelijk het recycle-teken met de drie pijltjes, wat natuurlijk erg gepast is voor afval. Een leuke tip dus voor de milieubewuste mensen onder ons. Maar er zijn ook andere icoontjes verkrijgbaar, zoals een huisje of een kasteeltje met bomen, om in de sfeer van natuur en omgeving te blijven. Ook zijn er klikostickers van de Martinitoren. Dat is natuurlijk een aanrader als je in Groningen woont, maar zelfs als je elders in het land woont kan het gewoon een leuke versiering zijn voor je kliko. Uiteraard is er ook een combinatie mogelijk van een leuke print waarin ook weer een huisnummer getekend staat. Zo sla je twee vliegen in één klap.
Publicatiedatum 24/09/2021