9.2 / 10 1824 reviews 

Om deze redenen moet je je huis laten isoleren

2 min. te lezen

Terug

Als je aan isolatie denkt, denk je waarschijnlijk aan hoe isolatie je huis warm kan houden in de winter. In werkelijkheid is isolatie echter het hele jaar door gunstig voor je huis. Zo kan het 12 maanden achter elkaar zorgen voor een besparing op je energiekosten, wat je ook kunt doen met behulp van Easyswitch energie vergelijken. Doordat je je huis goed geïsoleerd hebt, verlies je namelijk minder warmte. Dit zorgt dus voor een energiebesparing, waar een energiecollectief ook voor kan zorgen. In dit artikel vind je alle redenen waarom het een goed idee is om je huis te laten isoleren.

Energiebesparingen 

Wist je dat een woning die onder- of niet goed geïsoleerd is, tussen de 20 procent en 30 procent van zijn energie kan verliezen? Luchtlekken rond je ramen en deuren of in je zolder of kelder kunnen je dure energie verspillen. Dat betekent dat je verwarming en je airconditioner harder moeten werken om je huis warm of koel te houden. Een harder werkend systeem betekent natuurlijk helaas een hogere energierekening. Met een goede isolatie van je huis kun je je huis efficiënt houden en je energierekening laag houden, waardoor je op de lange termijn veel geld kunt besparen. 

Comfort

Omdat isolatie je huis warm houdt in de winter en koel in de zomer, zullen jij en je gezin het hele jaar door comfortabel blijven zonder je verwarming aan te zwengelen in de winter, de airco in te schakelen in de zomer, te vertrouwen op extra dekens, te investeren in ventilatoren of genoegen te nemen met een te warm of te koud huis. Door te zorgen voor een goede isolatie van een woning zul je hier in principe geen last meer van hebben, waardoor opnieuw een forse geldbesparing op de lange termijn zeker mogelijk is. 

CO2 voetafdruk

Als je geïnteresseerd bent in een groene levensstijl en je graag wat beter voor het milieu wilt zorgen, kan de juiste isolatie en de juiste hoeveelheid isolatie je daarbij helpen. Omdat isolatie je in staat stelt minder energie te verbruiken en in ruil daarvoor minder uitstoot te produceren, verklein je je ecologische voetafdruk en je impact op het milieu. Bovendien kunnen experts je helpen bij het kiezen van het juiste type isolatie met de minste impact op het milieu. Door dit te doen sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap, want je bespaart geld en doet goede zaken voor het milieu.

Geluid

Niemand hoort graag iemand snurken in de kamer boven zich en dat is waar woningisolatie goed van pas komt. Woningisolatie helpt de geluiden te absorberen die van je muren en vloeren weerkaatsen, waardoor je huis een stillere plek wordt om te wonen en te ontspannen. Bovendien kan de isolatie van je huis er ook voor zorgen dat je minder last zult hebben van het omgevingsgeluid. Hierdoor kun je dus lekkerder slapen, ook omdat je de andere geluiden in je huis minder merkt. Dit is dus ook zeker een goede reden om te kiezen voor isolatie. 

Publicatiedatum 03/08/2021