9.2 / 10 1816 reviews 

Onderhoudsvriendelijk tuin, 4 toptips!

2 min. te lezen

Terug

Een tuin is leuk, alleen al dat onderhoud? Daar zien de meeste mensen wel tegenop. Begrijpelijk want we leven in een tijd waarin we al zoveel moeten, dat je zo goed mogelijk je tijd besteed. De tijd doorbrengen om in de tuin te genieten op het terras is dan vaak kostbaar. Hier vind je vier mooie tips voor een echt onderhoudsvriendelijk tuin!

Tip1 Meer planten in de tuin

Het klinkt tegenstrijdig om meer planten in een tuin te stoppen. Toch is dit een ideale manier om minder tijd kwijt te zijn in de tuin. Als je meer planten in een tuin hebt, is er namelijk minder ruimte voor onkruid. Tussen de planten is er eenvoudigweg geen ruimte meer tussen de planten. Dat is ideaal dus.

Tip 2 Polyester plantenbakken

Het is heel begrijpelijk dat je het gezellig vindt, om wat plantenbakken in de tuin te willen. Alleen veel plantenbakken blijven niet mooi of vragen veel onderhoud. Dit los je eenvoudig op met polyester plantenbakken in je tuin. Deze blijven mooi en zijn erg onderhoudsvriendelijk.

Tip 3 Winterharde beplanting

Nog iets waar je naar kunt kijken, is de winterhardheid van een plant. Een plant die in de winter zijn blad verliest, zorgt namelijk voor nogal wat afval in de tuin. Herfstbladeren opruimen is niet altijd iedereens hobby. Met winterharde beplanting bespaar je jezelf dus tijd.

Tip 4 Tuinmeubilair

Er is veel tuinmeubilair dat weinig onderhoud vraagt. Toch weten we allemaal wel dat stalen meubilair toch kan gaan roesten en dat hout verweerd raakt. Bij plastic kan, als je de meubels buiten laat staan het weer er ook in trekken. De ideale oplossing? Dat is houten tuinmeubilair dat gelakt is met bootlak. Dat is namelijk bestand tegen het weer. Met als gevolg dat je dit tuinmeubilair, bij alle seizoenen, buiten kan laten staan. Dat is pas echt onderhoudsvriendelijk natuurlijk.

Gebruik de juiste middelen

Het kost nu eenmaal meer tijd om onkruid tussen de tegels weg te krabben met een krabbertje en wat azijn te gebruiken eventueel, dan met een hoge drukspuit met een middel tegen de groene aanslag. Als je niet veel tijd wil besteden aan het onderhoud, dan is het juiste middel dus net zo goed van belang. 

Ja, dit gaat soms ten koste van het milieu. Dat is de consequentie. Vind je dit een ding? Dan moet je jezelf afvragen of je wel echt een onderhoudsvriendelijke tuin wil of dat je toch wat extra tijd wil spenderen voor een duurzame behandeling van je tuin.

 

Publicatiedatum 20/03/2023