9.2 / 10 1824 reviews 

Ontdek de voordelen van bamboe houten jaloezieën

2 min. te lezen

Terug

Houten luxaflex hebben de harten van interieurliefhebbers veroverd met hun warme uitstraling. Maar laten we niet vergeten dat er ook een andere natuurlijke optie is die steeds meer aandacht krijgt in de wereld van raamdecoratie, namelijk bamboe jaloezieën! Deze charmante alternatieven bieden niet alleen een tijdloze elegantie, maar komen ook met allerlei andere voordelen. In het onderstaande artikel lees je meer over de eigenschappen van de bamboe raambekleding. Zie je de jaloezieën al hangen in je eigen woning?

Duurzaam en natuurlijk materiaal

Met bamboe jaloezieën breng je de natuur naar binnen. Het materiaal geeft een warme en organische uitstraling aan je interieur. Het gaat erg mooi samen met andere natuurlijke elementen in huis. Denk aan houten meubelstukken en accessoires van riet of rotan. Een bijkomend voordeel van bamboe raambekleding is de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bamboe is een snelgroeiende grassoort die zichzelf in korte tijd vernieuwt, waardoor het een hernieuwbare bron is. Hout kan daarentegen jaren nodig hebben om volgroeid te raken. Bamboe is dus een ecologisch verantwoord alternatief.

Optimale lichtcontrole en privacy

Een algemeen voordeel van jaloezieën is dat je uitstekende controle hebt over de lichtinval. Je kunt zelf bepalen hoeveel dag- en zonlicht er binnenkomt en hoeveel privacy je in de ruimte creëert. Dit doe je door de bamboe lamellen te verstellen. Het is zowel handig voor in je woonkamer als in de slaapkamer of het thuiskantoor.

Groot onderhoudsgemak

Bamboe houten jaloezieën zijn erg gemakkelijk in onderhoud. Door het gladde oppervlak van de lamellen zijn ze snel schoon te vegen met een licht vochtige doek. Je behoudt lang een frisse look zonder te veel tijd te besteden aan het schoonmaakwerk. Dat is altijd mooi meegenomen!

Bestendigheid tegen vocht

Bamboe is van nature goed bestand tegen vocht, waardoor deze jaloezieën ook geschikt zijn voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Bamboe is minder gevoelig voor kromtrekking dan veel houtsoorten, hoewel natuurlijke materialen ook vochtbestendig gemaakt kunnen worden met een speciale topcoat. Wil je houten of bamboe raambekleding gebruiken in je badkamer? Controleer dan voor de zekerheid of het type hier geschikt voor is. Dit is belangrijk voor de levensduur van het product.

Verkrijgbaar in diverse stijlen

Tot slot zijn jaloezieën van bamboe verkrijgbaar in veel stijlen en kleuren. Je hebt de keuze uit allerlei natuurlijke tinten, maar kunt ook kiezen voor stoer zwart of juist een vergrijsde look. Door de vele mogelijkheden is de raamdecoratie geschikt voor iedere interieurstijl. Van modern en Scandinavisch tot een hele klassieke inrichting.

 

Publicatiedatum 23/01/2024