9.2 / 10 1836 reviews 

Ontdek de voordelen van isoleren!

2 min. te lezen

Terug

Isolatie is enorm populair. Veel mensen kiezen ervoor om hun huis te isoleren, omdat ze zelf graag de voordelen ervan willen ervaren. Daarnaast wordt het isoleren van je huis steeds vaker verplicht. De EPB-normen zorgen ervoor dat er steeds meer eisen komen wat betreft isoleren. Het isoleren van je huis zorgt voor een energiezuiniger huis en daarnaast wordt het wooncomfort vergroot. Ervaar zelf de voordelen van isoleren met Lammertink Isolatie

Welke soorten isolatie zijn er? 

Je kan je huis op verschillende manieren isoleren. Veel isolaties worden uitgevoerd door een professional. Maar je kan zelf ook een aantal dingen doen om je huis beter te isoleren. Je kan bijvoorbeeld tochtstrips toevoegen aan je huis, zo kan bijvoorbeeld kou van buitenaf minder gemakkelijk het huis binnen dringen. Een tip is om de brievenbus te isoleren met tochtstrips, de brievenbus laat gemakkelijk kou binnen. Daarnaast kan je achter de verwarmingen radiatorfolie plakken. De radiatorfolie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft. Verwarmingen hangen vaak aan de muur, op die manier krijgt de muur ook veel warmte. De warmte verdwijnt dan naar buiten. Met behulp van radiatorfolie zorg je er dus voor dat de warmte alleen naar binnen gaat. Ook kun je jouw leidingen gemakkelijk zelf isoleren, dit kan je doen door een schuimprofiel om de leiding heen te plaatsen. Het water in de leidingen blijft zo goed warm. Sommige plekken in jouw huis moeten door een professional worden geïsoleerd. De meest populaire isolatie vormen die door een professional worden uitgevoerd zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw, die zich tussen de binnen- en buitenmuur bevindt, geïsoleerd. Er worden eerst gaten in de voegen geboord, via deze gaten wordt het isolatiemateriaal ingespoten. Daarnaast heb je dakisolatie. Via het dak verdwijnt de meeste warmte. Je kan zowel de binnenzijde, als de buitenzijde van het dak isoleren. Bij vloerisolatie wordt isolatiemateriaal op de bodem aangebracht. Veel mensen laten ook hun kruipruimte isoleren. De kruipruimte wordt dan opgevuld met isolatiemateriaal. Start met isoleren en maak jouw huis energiezuinig! 

De voordelen van isolatie  

Veel mensen kiezen ervoor om hun huis te laten isoleren vanwege de voordelen. Welke voordelen zijn er als jouw huis geïsoleerd is? Zoals al eerder genoemd zorgt isolatie voor een energiezuinig huis. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte langer in jouw huis blijft hangen. De verwarming hoeft dus niet de hele dag aan. Daarnaast houdt isolatie de warmte tegen in de zomer, zo blijft jouw huis altijd koel. Ook zorgt isolatie ervoor dat geluiden van buitenaf niet gemakkelijk jouw huis binnendringen. Door isoleren wordt jouw huis energiezuinig, dit is goed voor het milieu. Het laatste voordeel is dat je in sommige gevallen een subsidie kan aanvragen voor het isoleren van je huis. Om voor een subsidie in aanmerking te komen moet je een aanvraag indienen bij de Rijksoverheid. Laat je huis isoleren en investeer in de toekomst!

Publicatiedatum 03/12/2021