9.2 / 10 1836 reviews 

Oversized gordijnen in 2023: wel of niet?

2 min. te lezen

Terug

In de afgelopen jaren was het een trend om voor oversized gordijnen te kiezen. Deze gordijnen lijken veel op normale gordijnen, maar zijn dan ongeveer 5 centimeter langer. Door deze extra lengte hangen de gordijnen nonchalant op de grond in je woning. Dat brengt een hele andere uitstraling met zich mee.

In de afgelopen jaren was het een trend om voor oversized gordijnen te kiezen. Deze gordijnen lijken veel op normale gordijnen, maar zijn dan ongeveer 5 centimeter langer. Door deze extra lengte hangen de gordijnen nonchalant op de grond in je woning. Dat brengt een hele andere uitstraling met zich mee.

Zijn deze gordijnen in 2023 nog steeds aan te raden? Dat hangt volledig van twee aspecten af:

  • Je persoonlijke voorkeuren: vind je het mooi dat de oversized gordijnen nonchalant op de vloer liggen? Of gaat je voorkeur toch uit naar de strakke uitstraling van de normale gordijnen?
  • De stijl van je interieur: ben je voor een strak en modern interieur gegaan? Dan passen de oversized gordijnen hier eigenlijk niet al te goed bij. Deze gordijnen passen vooral in een ruimte waar alles relaxter ingericht is.

Het advies is daarom om goed naar je persoonlijke voorkeuren te kijken. Bepaal wat je mooi vindt en kijk daarbij ook zeker naar andere soorten gordijnen. Je vindt hieronder informatie over nog eens drie soorten gordijnen.

Normale gordijnen
De normale gordijnen zijn de gordijnen zoals we deze al geruime tijd kennen. Deze gordijnen sluiten netjes tot aan de grond aan of hangen een heel klein stukje boven de vloer. Op die manier creëer je met deze gordijnen een strakke uitstraling.

Dat is echter niet het enige voordeel. Een ander voordeel is dat je het gebied onder de gordijnen makkelijk schoon kunt houden. Bij de oversized gordijnen is dit in ieder geval een heel stuk lastiger.

Plisségordijnen
Het is ook een ware trend om voor plisségordijnen te kiezen. Deze gordijnen vouw je uit van boven naar beneden waardoor je van unieke voordelen verzekerd bent. Zo heb je met plisségordijnen een fraaie uitstraling, maar ook werken deze zonwerend.

Is het buiten koud? Dan bieden de plisségordijnen een fijne isolerende werking. Met deze gordijnen creëer je in principe het gewenste effect in je woning. Daarbij zijn ze ook nog eens makkelijk te verstellen.

Rolgordijnen
Ben je op zoek naar unieke gordijnen? Dan kun je ook eens naar de rolgordijnen kijken. Deze gordijnen bestaan uit twee transparante lagen die als het ware op elkaar liggen. Door deze lagen krijgt het gordijn een unieke sfeer. En daarmee de betreffende ruimte een unieke uitstraling.

Doordat dit gordijn uit twee lagen bestaat, is de isolerende werking erg goed. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze plisségordijnen zeker in de afgelopen periode erg populair zijn geworden. Daarnaast zijn veel mensen van mening dat de rolgordijnen een fraaie uitstraling hebben. Er kan hoe dan ook gesteld worden dat de uitstraling significant anders is dan de uitstraling van de twee andere soorten gordijnen.

Publicatiedatum 11/01/2023