9.2 / 10 1816 reviews 

Paneelradiator kopen voor in de woonkamer  

2 min. te lezen

Terug

Een radiator zoals een paneelradiator is erg populair om te gebruiken in de woonkamer en andere ruimtes in je woning. Er zijn veel verschillende radiator. Je hebt dan ook veel keuze! Hieronder lees je alles over een paneelradiator voor in de woonkamer. Vervolgens weet je een stuk meer over dit soort radiatoren wordt de zoektocht en het kiezen uit de diverse soorten makkelijker. 

Wat is een paneelradiator precies?

Een paneelradiator zien we als radiator het meest terugkomen in de Nederlandse en Europese huishoudens. Dit soort radiatoren bestaan uit één paneel en één convector. In het paneel stroomt het warme water. Het warme water, warmt vervolgens het paneel op en deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan de ruimte waar de verwarming is geplaatst. Tegelijkertijd wordt de convector ook verwarmd. Dit deel kun je achter het paneel vinden. Opgewarmde convectoren zorgen ervoor dat de lucht die er langs komt ook wordt opgewarmd. Op deze manier krijg je in een korte tijd een heerlijk warme woonkamer. 

Diverse paneelradiatoren voor in de woonkamer

Een radiator zoals een paneelradiator kun je inzetten in iedere ruimte. Zo kun je ze vinden in de hal, in de keuken, in de slaapkamer, maar vooral in de woonkamer! Er zijn verschillende soorten paneelradiatoren die je kunt gebruiken. Hieronder vertellen we je alles over de populairste drie opties. 

Elektrische paneelradiator

Een elektrische paneelradiator is geschikt om in de woonkamer te gebruiken wanneer je geen aansluitpunt hebt voor een normale radiator. Zo’n elektrische variant is slim om te gebruiken, het enige wat je ervoor nodig hebt is een stopcontact. Deze elektrische paneelradiator kan ingezet worden als hoofd radiator, doordat ze een groot bereik hebben. Je hebt varianten die je aan de muur kunt bevestigingen, maar ook apparaten die je door middel van wieltjes van plek kunt verwisselen. 

Traditionele paneelradiator met ribbels

De traditionele paneelradiator is ook wel de verwarming met ribbels aan de voorkant. Iedereen kent dit soort wel! Voor in de woonkamer is dit product te koop in diverse hoogtes en breedtes in zowel een horizontale en verticale versie. Door het grote oppervlakte van het verwarmingselement kun je met een paneelradiator je woonkamer snel op de juiste temperatuur krijgen. De capaciteit van deze radiator is groot, waardoor je met één product een grote ruimte kunt verwarmen. Tegenwoordig kun je deze paneelradiator met ribbels in een groot aantal kleuren krijgen. Of je nu op zoek bent naar neutrale kleuren als wit of beige, kleurrijke kleuren zoals rood, groen of blauw of aardetinten zoals koper en bruin: het is allemaal verkrijgbaar voor in de woonkamer! 

Paneelradiator met vlakke voorkant 

Een paneelradiator met een vlakke voorkant is ook wel de moderne versie van de traditionele paneelradiator. De voorkant is glad, waardoor het er strak uitziet binnen de woonkamer. Deze radiator past mooi in ieder modern, industrieel, landelijk en klassiek interieur. Deze radiator werkt hetzelfde als de traditionele variant en is ook snel op temperatuur. Dankzij de gladde voorkant kun je de verwarming makkelijk schoonmaken. Ook deze versie is verkrijgbaar in diverse hoogtes en breedtes in zowel een horizontale als verticale versie. Daarnaast kun je kiezen uit een grote collectie kleuren, zodat de radiator perfect staat in de woonkamer. Wil je graag radiatoren kopen? Afium.nl heeft veel verschillende modellen en kleuren te koop. Bekijk nu webshop of kom langs in de showroom om te kijken of er een geschikte radiator wordt aangeboden!

Publicatiedatum 12/10/2021